A pénzügyminiszter a közösségi oldalán értelmezte a frissen kijött statisztikai jelentést, magától értetődően a kormányzat szemszögéből.


Ami talán a legfontosabb: a tárca számításai szerint a magyar gazdaság idén a második negyedévben visszaáll a növekedési pályára és két számjegyű bővülést mutat majd abban a három hónapban.

Varga Mihály értékelése szerint Magyarország eredményesen védekezett uniós összehasonlításban a járvány gazdasági hatásaival szemben. A gazdaság teljesítménye a vártnál kisebb mértékben, 5,1 százalékkal csökkent tavaly, miközben az uniós átlag mínusz 6,4 százalék volt.

Tavaly a kormány 4 ezer milliárd forintot fordított a költségvetésből a fejlesztések támogatására

-mondta a pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy az unióban GDP-arányosan az egyik legtöbb beruházás Magyarországon valósult meg. Magyarország egyensúlyi mutatói jóval kedvezőbbek, mint a 2008-as nagy pénzügyi válság után, ezt a minap két nagy hitelminősítő is elismerte.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Ellepték a katasztrófaturisták a konténerhajókkal teletömött kikötőket

Néhány hónapja valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy valami jó is kisülhet a hajózási iparág vergődéséből. Mint kiderült, rengetegen kíváncsiak az óriási teherhajókra, az érdeklődők ellepték a világ nagyobb kikötőit. Az eredmény? Fellendült a turizmus.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
FotóShutterstock

A Continental válasza Lázár kirohanására: kész visszaadni a támogatás egy részét

Az állami támogatás dolgozói létszámmal kapcsolatos feltételeit valóban nem tudják teljesíteni az autóipar lejtmenete miatt, de mindezt már korábban jelezték a kormánynak. A cég kész visszafizetni a támogatás egy részét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Jó hír a fogyasztóknak és az állatartóknak: kikerülhet az antibiotikum a takarmányból

Egyedülálló takarmány-adalékanyag kifejlesztésén dolgozik a Dr. Bata Zrt. A kifejleszteni kívánt termék preventív alkalmazásával csökkenhetne vagy teljesen elhagyható lenne az antibiotikumok felhasználása, ezért egészségesebb állományt és a gyarapodási mutatók javulását várják a szakemberek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!