Olyan magas az infláció, hogy megeszi a megtakarítást.Kevesebbet ér, ami van

A Magyar Nemzeti Bank friss adataiból kiderül: fél év alatt 4,3%-kal bővült a magyarok pénzügyi vagyona, csakhogy időközben megugrott az infláció (az első félévben közel 4,3%) volt, így reálértéken stagnált az év első 6 hónapjában a háztartások bruttó pénzügyi vagyona.

Hol tartjuk a pénzt?

A lakosság jelenleg is állampapírban, majd folyószámlán tartja a legtöbb pénzt, ezek után a készpénz és a befektetési jegy következik. Az első félév adatai szerint a részvények hozták a legtöbbet a megtakarítással vagy befektetéssel rendelkezők számára, utánuk a befektetési jegyek, majd az életbiztosítások következnek.

The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!