Visa és Mastercard kártyák sorakoznak egymáson egy fekete bőrszerű felületen
Az Amazon bejelentette, hogy január 19-től az Egyesült Királyság polgárai nem vásárolhatnak a Visa hitelkártyáival a vállalat partnereinél.


Elég volt

Az Amazon a Visa magas hitelkártya-tranzakciós díjaival indokolta döntését, de hozzátette, a vállalat betéti kártyáit továbbra is elfogadja.

A kártyás fizetések költségei továbbra is akadályt jelentenek azon vállalkozások számára, amelyek arra törekszenek, hogy a legjobb árakat biztosítsák az ügyfeleknek.

-olvasható a közleményben.

Az e-kereskedelmi óriás szerint a technológia fejlődése miatt a költségeknek idővel csökkenniük kellene, de ehelyett a Visa tranzakciós díjai továbbra is magasak, illetve esetenként még a korábbinál is magasabbak. Az Amazon szóvivője kifejtette, hogy a Visa évek óta fokozatosan növeli az árait, viszont semmilyen plusz szolgáltatást nem vezetett be, ami indokolná a drágulást.

Az Amazon nem árulta el, hogy a Visa mennyit számít fel a kiskereskedőnek a hitelkártyákkal végzett tranzakciók feldolgozásáért.

Rossz időzítés

A Visa közleményben kifejtette, hogy nagyon csalódott, amiért az Amazon a fogyasztók választási lehetőségeinek jövőbeni korlátozásával fenyegetőzik, amivel valójában senki nem nyer. A Visa azt állítja, a jutaléka átlagosan a vásárlási érték 0,1 százalékára tehető. Álláspontja szerint ez nem befolyásolja számottevően a kereskedőket a legkedvezőbb árak bevezetésében.

Bár a Visa, a Mastercard és a PayPal az elmúlt hetekben a Brexit miatt jelentősen megnövelte tranzakciós díjait a szigetország és az európai kontinens között, a két cég állítása szerint esetükben a kiválás nem játszott szerepet az Amazon döntésében.

Ennek ellenére az időzítés meglehetősen előnytelen. James Andrews, a Money.co.uk összehasonlító weboldal vezető szerkesztője úgy véli, a lépés "csapást jelent a Visa hitelkártyákat használó britek millióira", köztük a Barclaycard és HSBC ügyfelekre.

Mindenesetre január 19-ig még van idő, kérdés, hogy a Visa rendezni tudja-e nézeteltéréseit az Amazonnal.

The Conversation

Friss

Fekete kötött pulcsis lány alszik egy buszon egy piros-kék-fehér mintás széken az ablaknál
Fotó: Shutterstock

Szoktál szundikálni a buszon? Nagy üzlet van benne

Igazán különleges utazási csomagot vezetett be egy hongkongi buszvállalat: cirka 17 ezer forintért bárkit elszállítanak az álmok földjére.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A Spotify logója egy okostelefonon, ami mellett egy pár fülhallgató található egy fa felületen
Fotó: Shutterstock

Észrevetted? A Spotify megszüntette az egyik népszerű funkcióját

A felhasználók legnagyobb bánatára.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Zöld pulcsis lánynak lobok a haja az internet gyorsaságától miközben a zöld napszemüvegén keresztül nézi a sárga telefontokos okostelefonját egy lilás-kékes háttérben
Fotó: Shutterstock

Ha nem elég gyors a net, kedvezmény jár az ügyfélnek

Egy új szabályozás hamarosan gyökeresen megváltoztathatja a német előfizetők és az internetszolgáltatók viszonyát. A távközlési törvény módosítása értelmében a fogyasztók kedvezményekre lesznek jogosultak, ha a szolgáltató nem teljesíti a szerződésben ígérteket.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!