A koronavírus-járvány ellenére az IKEA magyarországi árbevétele 8,5 százalékkal, 98 milliárd forintra nőtt a 2019. szeptember 1-jétől 2020. augusztus 31-ig tartó pénzügyi évében az előző évihez képest.


A járvány érezhető átalakulást hozott a vásárlói szokásokban, az online vásárlások erősödése miatt a vállalat magyarországi e-kereskedelmének forgalma az előző évhez képest megduplázódott, mondta az IKEA regionális kereskedelmi vezetője (stílusosan) online sajtótájékoztatón.

Az átalakulás ugyanakkor lehetőséget adott arra, hogy több munkavállalót foglalkoztassanak Magyarországon. A 2020-as pénzügyi évben 13 százalékkal nőtt a vállalat dolgozóinak száma, a pénzügyi év végén 1557 munkavállalót alkalmaztak.

A következő három évben az IKEA csaknem 21 milliárd forintos beruházást tervez Magyarországon, fejleszti az online megrendelések feldolgozását, illetve három újabb átvételi pontot alakít ki az ország középső, délnyugati és keleti részén.

Az IKEA a nyitottság szellemében kiadványaiban, hirdetéseiben következetesen tegezi a vásárlókat. Neked bejön vagy zavar, ha tegeznek?


Friss

Fotó:123Rf

Ezen múlik, hogy hova utazhatsz az EU-ban kínai vagy orosz oltással

A készülő vakcina-igazolványokról és a hozzájuk kapcsolódó jogokról rendeztek vitát az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi szakbizottságában. Sajtójelentések alapján összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!