Az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt. lakossági ügyfelei idén szeptember 1-jén átkerülnek az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-hez, így utóbbi lesz felelős a villamosenergia-ellátásukért. Az adás-vétel a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jóváhagyásával történt – olvasható a hivatal és a szolgáltatók közös közleményében.


A hivatal kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fogyasztók villamosenergia-ellátása az átadás-átvétel során is folyamatos legyen

– mondta Horváth Péter János, a MEKH elnöke, vagyis az első dolog, ami fontos: A szolgáltatóváltás a villamosenergia-ellátást nem érinti.

Két értesítés jön a következő hónapokban

Az átadó Elmű-Émász köteles az átadásról az átvétellel érintett felhasználókat legkésőbb 2021. augusztus 1-ig tájékoztatni.

Az átvevő MVM Next 2021. augusztus 15-ig köteles tájékoztatni az érintett felhasználókat.

A szolgáltatóváltással kapcsolatos egyéb teendőkről az átadó és átvevő szolgáltatók részletesen tájékoztatják az ügyfeleiket.

Az MVM közleménye szerint az MVM Next az érintett ügyfelek ellátását az ellátásbiztonságot és az üzletfolytonos kiszolgálást szem előtt tartva változatlan fogyasztói árral és feltételekkel kívánja biztosítani. Az ügyfeleknek (2,2 millióan vannak) egyelőre nincsen teendőjük.

Az MVM Next csaknem 4,2 millió ügyfél ellátást biztosítja jelenleg, teljes körű, országos földgáz- és villamosenergia egyetemes szolgáltatói engedéllyel rendelkezik.

Az előzmények

Az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt. februárban jelentette be, hogy befejezi a villamos energia egyetemes szolgáltatását, a vele versenypiaci szerződésben álló ügyfelekre a szolgáltatóváltás nem vonatkozik, számukra a vállalat biztosítja változatlanul a villamosenergia-szolgáltatást.

Az egyetemes szolgáltatási engedély visszaadását követően a villamos energia hálózat fenntartója és üzemeltetője Budapesten és Pest megye legnagyobb részén továbbra is az Elmű Hálózati Kft. lesz. Így a cégcsoport marad az áramhálózat üzemeltetője, garantálja a biztonságos és magas színvonalú villamosenergia-ellátást, fejleszti és karbantartja hálózatát. Emellett feladata egyebeki között a mérőórák felszerelése, cseréje, ellenőrzése és szükség szerint helyszíni leolvasása is. A Elmű-Émász társaságcsoport az E.ON Hungária Csoport tagja, idézi fel az előzményeket a vg.hu.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Legyőzni a Facebook-ot? Ez a cég megpróbálja

Korunk egyik legnépszerűbb közösségi média platformja, a Reddit bejelentette, hogy a világ legnagyobb tartalomgyártói közösségét akarja felépíteni. Az akcióterv már kész, a vállalat a napokban nagyszabású toborzásba kezdett.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Elköltözött a jegybank, Matolcsyék is megtudják, mivel jár egy felújítás

A Magyar Állam - mint a Magyar Nemzeti Bank részvénytulajdonosa - nevében a tulajdonosi jogok gyakorlására jogosult pénzügyminiszter részvényesi határozatban rendelkezett arról, hogy a jegybank alapító okiratában az MNB székhelye 2021. november 1-től a 1013 Budapest, Krisztina körút 55. cím alatt található.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Csak sírnak a fiatalok vagy tényleg kevésbé becsülik meg őket a munkahelyükön?

A K&H ifjúsági indexének eredményei szerint 2021 második negyedévében a dolgozó fiatalok 39 százaléka érezte magát megbecsültnek a munkahelyén. Ez markáns csökkenés a 2020 utolsó és 2021 első negyedévében mért 48, illetve 49 százalékos eredményekhez képest.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!