A magyar családok online átlagosan 7.800, személyesen, áruházban 7.200 forintért vásárolnak ajándékot a gyermekeiknek. A REGIO Játékkereskedelmi Kft. tapasztalatai szerint a bevásárlás már 1-2 héttel az ünnep előtt elkezdődik, ebben az időszakban a játékkereskedő éves forgalmának 8-10%-a realizálódik.


A cég friss felmérése szerint a válaszadók 40%-a online és áruházban is vásárol, 36%-a csak internetről rendel, a kitöltők egyötöde pedig kizárólag személyesen választja ki a meglepetést.

A legtöbben LEGO készletet tesznek a kosarukba, de a nyár közeledtével népszerűek a szabadtéri játékok és a strandfelszerelések is

– árulta el a Gyaraki Dávid marketingvezető.

A 3 ezer személy részvételével végzett kutatás eredménye szerint a válaszadók 30%-a 2-6.000 forintért vásárol gyereknapi ajándékot, további 30% azonban 6.000 forintnál is többet szán a meglepetésre gyermekenként. A játék mellett plusz zsebpénzt mindössze a szülők 5%-a ad, többnyire 4.000 forint feletti értékben.

Fontos ünnep

A felmérésből az is kiderült, hogy a magyar családok 90%-a ünnepli a gyereknapot, azonban a járványhelyzet miatt a legtöbben (46%) otthon maradnak, és közös játékkal töltődnek fel, vagy egy, a lakóhelyhez közeli kirándulással (36%), illetve játszótéri programmal ünneplik május utolsó vasárnapját.

TOP10 játék májusban a REGIO JÁTÉK értékesítési adatai szerint:

1. Lego Technic extrém terepjáró

2. Bestway fémvázas medence

3. Diafilmvetítő

4. Rubik kocka

5. LEGO City Fagylaltos kocsi

6. Háromkerekű roller

7. Zingo - Játssz és tanulj

8. UNO kártya

9. Gyerekhinta

10. Baba úszóka


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Itt a látványterv az új űrállomásról, amit már nem a NASA épít

Jeff Bezos űrvállalata, a Blue Origin bejelentette, hogy 2025 és 2030 között pályára állítja a saját tulajdonú és fejlesztésű, Orbital Reef névre keresztelt űrállomását.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újított a német adóhivatal: ilyen árverést még biztosan nem láttál!

Történelmi csúcson van a bitcoin árfolyama, a szemfüles kereskedők viszont a napokban jóval a piaci áron alul vásárolhattak be a legnagyobb kriptovalutából, méghozzá a német adóhivatal jóvoltából.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Legyőzni a Facebook-ot? Ez a cég megpróbálja

Korunk egyik legnépszerűbb közösségi média platformja, a Reddit bejelentette, hogy a világ legnagyobb tartalomgyártói közösségét akarja felépíteni. Az akcióterv már kész, a vállalat a napokban nagyszabású toborzásba kezdett.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!