Lila színű Huawei telefon képernyővel lefelé egy növény mellett
Fotó: Unsplash

A Huawei válasza az USA szankcióira egy 200 milliárdos beruházás

A Huawei Technologies négymilliárd jüanból, azaz nagyjából 200 milliárd forintból építi fel új kutatás-fejlesztési központját, amely a közelmúltban alapított „Digitális Energia” részlegét fogja támogatni - írja a 21st Century Herald hírportál.A Huawei tavaly júniusban jegyezte be Huawei Digital Power nevű részlegét, amelyet azért alapított, hogy új megoldásokat találjon a Big Data, az adatforgalom, a közlekedés és az energiafogyasztás kihívásira. Elsősorban csúcsmodern, intelligens adatközpontokat létesít, illetve távközlési és egyéb toronyüzemeltetőknek nyújt olyan szolgáltatásokat, amelyek a „zöld hatékonyság” elérését segítik.

A friss beruházást, így a projektet a napokban Sencsen önkormányzata is jóváhagyta. A megállapodás egy nagyobb esemény részeként született, amelyet Sencsen vezetése szervezett az új építési projektek beharangozása és elindítása alkalmából.

A helyi sajtóorgánum értesülései szerint az új, piacvezető technológiák fejlesztése mellett a Huawei projektje fontos szerepet játszik Kína környezetvédelmi terveiben. Az ország célja, hogy 2030 előtt elérje szén-dioxid kibocsátási csúcsát, majd 2060-ig karbonsemlegessé váljon.

A Huawei nem válaszolt a megállapodással kapcsolatos kérdésekre.

Ez a megoldás?

Az Egyesült Államok 2019-ben vezetett be szankciókat a Huawei ellen. A vállalat felkerült az „Entity List"-re, aminek következtében elvesztette a hozzáférést az amerikai fejlesztések és technológiák jelentős részéhez. Az egyik legnagyobb problémát az jelentette, hogy a Google szolgáltatásokról is le kellett mondania. A legtöbb Android applikáció ezekre a fejlesztői szolgáltatásokra épül.

A gyártó ugyan szépen lassan ismét magára talál, de még mindig nem heverte ki az USA pofonját. Ahogy azt a fenti példa is mutatja, a túlélés kulcsát az új iparágak meghódításában látja.

Természetesen az okostelefonokról sem mondott le, miután eltiltották az Android operációs rendszertől, piacra dobta saját szoftverét, erről korábban ITT írtunk.

EBBEN A CIKKÜNKBEN azt is részleteztük, milyen anyagi nehézségekkel küzd a gyártó, hogyan épül fel üzleti tevékenysége, illetve mit tervez a következő öt évben.

Ne hagyd ki!