Csekély többletet hozott a kiskereskedelmi forgalom júliusban. A Balaton-környéki megyék az átlagos 3 százalékos bővüléshez képest a dupláját adták.Budapesten csökkent

Júliusban Somogy, Veszprém és Zala megyében a többi megyéhez képest duplájával, 5-6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom éves szinten. Jól szerepelt Baranya megye is, több mint 5 százalékos többletet ért el. Budapesten viszont csökkent a forgalom volumene több mint 2 százalékkal. Szintén visszaesést könyvelhetett el Győr-Moson-Sopron, Nógrád, Hajdú-Bihar és Vas megye. Országosan - naptárhatással korrigáltan - 3 százalékos volt az éves kiskereskedelmi növekedés júliusban, olvasható a KSH tájékoztatójában.

Pandémia-hatás

Júliusban átlag feletti forgalombővülést értek el az online boltok, a csomagküldő és internetes forgalom volumenindexe ugyanis közel 16 százalékkal emelkedett. Az élelmiszereket árusító boltokban 5 százalékos volt a növekedés éves szinten. Az év első hét hónapjában a kiskereskedelmi forgalom alig több mint 2 százalékkal nőtt éves összevetésben, ami még bőven elmarad a járvány előtti 5-7 százalékos több éves emelkedéstől.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Itt a látványterv az új űrállomásról, amit már nem a NASA épít

Jeff Bezos űrvállalata, a Blue Origin bejelentette, hogy 2025 és 2030 között pályára állítja a saját tulajdonú és fejlesztésű, Orbital Reef névre keresztelt űrállomását.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újított a német adóhivatal: ilyen árverést még biztosan nem láttál!

Történelmi csúcson van a bitcoin árfolyama, a szemfüles kereskedők viszont a napokban jóval a piaci áron alul vásárolhattak be a legnagyobb kriptovalutából, méghozzá a német adóhivatal jóvoltából.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Legyőzni a Facebook-ot? Ez a cég megpróbálja

Korunk egyik legnépszerűbb közösségi média platformja, a Reddit bejelentette, hogy a világ legnagyobb tartalomgyártói közösségét akarja felépíteni. Az akcióterv már kész, a vállalat a napokban nagyszabású toborzásba kezdett.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!