Egy okostelefon kijelzőjén a Microsoft programjai: Edge, Excel, Sream, Office, OneNote, Outlook, PowerPoint, SharePoint, Teams, Word, OneDrive
Fotó: Unsplash

Változik az Office-csomagok ára, a jó útra térők jutalmat kapnak

Még azokat is megpróbálja magához édesgetni a techóriás, akik kalóz oldalról letöltött tört szoftvereket használnak.A hosszabb jobb?

Úgy tűnik, a Microsoft arra használja piaci befolyását, hogy a számára kiszámíthatóbb üzleti megoldások felé terelje az ügyfeleket. A vállalat egyelőre nem hozott nyilvánosságra pontos részleteket, de annyit már lehet tudni, hogy 2022 januárjában elindítja a New Commerce Experience for Office nevű projektjét.

A programmal járó változások főleg a vállalati ügyfeleket érintik, akik 20 százalékos drágulásra számíthatnak a Microsoft 365 programcsomag havidíjaiban. Az éves előfizetői díjak nem változnak. A Microsoft ezzel azt akarja elérni, hogy a vásárlók átpártoljanak az éves előfizetésekre, hogy pontosabbak legyenek a bevételi előrejelzések, és kiküszöbölje a lemorzsolódást. Utóbbi az előfizetésekre épülő üzletágak kritikus eleme.

A drágulás a kisebb vállalatok számára rossz hír, amelyek a pandémia okozta kihívások miatt a havi előfizetéseket preferálják a költségcsökkentés érdekében. Az előfizetési csomag módosítása azokat az ügyfeleket érinti, akik kifejezetten a Microsoft Cloud Solution Provider programján keresztül vásárolnak.

A Microsoft bevételeinek nagy része nem az egyéni, hanem az üzleti ügyfelektől származik. Kereskedelmi bevételei 95 százalékát szintén utóbbiaknak köszönheti.

Aye, kapitány!

A Microsoft azokat a felhasználókat is célba vette, akik torrent oldalakról töltötték le az Office-t és ingyenesen, illegálisan használják a szoftvereket. Félreértés ne essék, a tech cég nem indított hajtóvadászatot az online kalózok után, inkább rá akarja venni őket, hogy válasszák a „helyes utat”. Mégpedig egy exkluzív, 50 százalékos kedvezményt biztosító ajánlattal.

A Ghacks hírportál szúrta ki, hogy a Microsoft egyedi ajánlatokkal bombázza azokat a felhasználókat, akiknek a gépén kalózoldalról letöltött szoftvert azonosít. Az ajánlatra való kattintás után a felhasználót átirányítják a Microsoft oldalára, ahol a fizetési oldalon az éves csomag már féláron jelenik meg. A felhívás az Office programok (például Word, Excel) menüjében jelenik meg.

A Microsoft ezzel arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a tört szoftverek sebezhetőbbek a számítógépes vírusokkal és az adathalász támadásokkal szemben, nagyobb az adatvesztés esélye, illetve a felhasználók nem jutnak hozzá a kritikus fontosságú frissítésekhez.

Ne hagyd ki!