Előfizetői rekord született a Netflixnél
Fotó: Shutterstock

Jól megy a Netflixnek, eltolja a jelszómegosztás büntetését

Előfizetői rekordot döntött a Netflix streaming-szolgáltató 2023 első negyedévében. Ráadásul csúsztatja a jogosulatlan jelszómegosztás visszaszorításának tervét a streamingóriás.


Előfizetői rekord a Netflixnél

Miután januártól márciusig nettó 1,75 millió új előfizetővel gyarapodott a Netflix, 2023 első negyedévét 232,5 millió nézővel zárta a streaming-szolgáltató, ami új rekord. A számok 4,9 százalékos növekedést takarnak az október-decemberi időszakhoz képest.

Igaz, az elemzők 8,18 milliárd dolláros bevételt vártak a cégtől az előző három hónapban, de „csak” 8,16 milliárd jött össze. Azonban a Netflix negyedéves nyeresége így is - a várakozásoknak megfelelően - 1,3 milliárd dollár. Ez az összeg 3,7 százalékkal több, mint 2022 azonos időszakában volt.

A hwsw megjegyzi, az előző három hónap volt az első teljes időszak, amikor a Netflix felhasználói elérhették a hirdetéseket megjelenítő, olcsóbb előfizetői csomagot.

Később büntethetik a jelszólegosztást

Az eredményeik mellett a cég azt is bejelentette, csúsztatják a jelszómegosztást ellehetetlenítő technológia széleskörű bevezetését. Csak valamikor júliusban kezdődhet az élesítése.

Ez azt is jelenti, a technológia bevezetésétől remélt előfizetés-növekedés és bevétel-emelkedés a harmadik negyedévtől realizálódhat. Hozzátették, azokban az országokban (Kanada, Új-Zéland, Portugália és Spanyolország), ahol tesztelik a fejlesztést, érezhető az előfizetői szám növekedése.

A Netflix szerint világszerte több mint 100 millió háztartás él a fiókmegosztással, tehát a felhasználói bázisuk nagyjából 43 százaléka. A magas szám miatt szinte borítékolható a hirdetésekkel támogatott olcsóbb csomag, illetve a jelszómegosztás visszaszorítása miatti nyereség-növekedés.

A magyarországi Netflixről

A Netflix több mint 190 országban nézhető, köztük Magyarországon. Ebben a cikkünkben három szempont - ár, tartalom, valamint hány eszközről nézhető - alapján összehasonlítottuk a hazánkban elérhető streamingplatformokat. A Netflixről akkor megjegyeztük:

  • Díjcsomagfüggő, hogy legfeljebb 1, 2 vagy 4 eszközről nézhető egyszerre.
  • A legolcsóbb csomagja 2490, a legdrágább 4490 forint.
  • Hatalmas a könyvtára, sok benne a magyar alkotás.
  • A platform filmjei világsztárokat sorakoztatnak fel.
  • Saját frachise-ok a kínálatában.
  • Rendszeresen kapnak Oscar-jelölést a filmjeik.
  • Több eredeti sorozat (például Stranger Things; Nyerd meg az életed; Wednesday).
  • Szigorítják a jelszómegosztásra vonatkozó szabályaikat.

Ne hagyd ki!