Elindult a Nuuvella, az oldal, ami forradalmi megoldást nyújt az olvasók és a szerzők számára. Előbbiek potom pénzért juthatnak tetemes mennyiségű olvasnivalóhoz, utóbbiak pedig közvetítőktől, kiadóktól függetlenül juthatnak bevételhez – derült ki az Index cikkéből.


A Netflix és a Spotify után az író-olvasó közösséget is megörvendeztették egy formabontó szolgáltatással, ami nem más, mint a Nuuvella. Az oldal használata nagyon egyszerű, és mindkét félnek kedvező lehetőségeket nyújt.

Ha olvasó vagy

Ebben az esetben nincs más dolgod, mint regisztráció után feltölteni az oldal havidíját a profilodba, és már kezdheted is olvasni a rendelkezésre álló irományokat. Az említett összeg minimális részére igényt tart az oldal, a többivel viszont az olvasó rendelkezhet. Ez azt jelenti, hogy a megmaradt összeg fel lesz tüntetve a felhasználó profiljában, amit aztán az általa kiválasztott írónak ajándékozhat. Ha valaki nem rendelkezik a felhasználható összegével, akkor az oldal az adott hónap végén egyenlően szétosztja azt az írók között.

A honlapba épített algoritmus vizsgálja az olvasói szokásokat is, így idővel személyre szabott ajánlásokat kaphatnak a felhasználók. Továbbá azt is megjegyzi az oldal, hogy hol hagyták abba az adott alkotás olvasását, így a legközelebbi bejelentkezésnél ugyan onnan folytathatja az olvasást a látogató.

Ha alkotó vagy

A szerzői tagság ingyenes. A sikeres regisztrációhoz igazolni kell a személyazonosságot, ami után publikálhat az író álnéven is. Az első néhány feltöltött művet az oldal mindenkinél ellenőrizni fogja, és ha a formai követelményeknek megfelelnek az alkotások, akkor élesítésre kerülnek. Ezt idővel el fogják hagyni, amit csak szúrópróba-szerű ellenőrzések fognak kiváltani.

Fontos, hogy semmilyen kizárólagosság nem születik az alkotók és az oldal között. Ez azt jelenti, hogy publikálhatnak régebbi műveket is, illetve ha az egyik irományuk nagy sikert fut be, és leszerződnek egy kiadóval, ami nem engedi, hogy máshol is megjelenjen a mű, akkor kötelezettségek nélkül, bármikor törölhetik azt az oldalról.

Segítő jobb

Régóta probléma a szerzők életében, hogy a műveik után kevés pénzt kapnak, ugyanis a legtöbb bevétel a kiadót illeti, hiszen övé a kockázat a kiadás előtt. Alcser Norbert, az oldal szerint ezt a gondot enyhítené a Nuuvella, amelx nemcsak írói archívumként és irodalmi magazinként szolgálhatna, hanem a szerzők online jelenlétét és marketingjét is elősegítené – olvasható az Index cikkében.


The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

"Kizárt, hogy Magyarország követi a salvadori példát, és ez jól van így"-interjú a kriptoszakértővel

2021 szeptemberében Salvador hivatalos fizetőeszközként jegyezte be a bitcoint. Na de pontosan mit is jelent ez? Milyen jövő vár a kriptovalutákra? És vajon Magyarország is követni fogja-e a közép-amerikai ország példáját? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel kerestük meg Szabó Dávidot, a CryptoPosition Investment Fund portfóliókezelőjét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Ritkán szólnak, de az üt. A zárkózott munkatársak 6 erőssége

A mai világ az extrovertáltaknak kedvez. A sikeres vezető többnyire duzzad az erőtől, magabiztos, jól kommunikál. Azonban óriási hiba lenne félvállról venni az introvertáltakat. Mutatjuk, hogy mik az előnyei a zárkózottságnak.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Forrás: www.flickr.com

Jól keresnek a Wall Street-i brókerek, ha "dalolnak"

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2012-ben indította el bejelentési programját a törvénysértések, szabálytalanságok felderítésére. Már több mint 207 informátor jelentkezett a SEC-nél, akik esetenként százmillió dolláros jutalmat tehetnek zsebre.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!