Például a Mall és a Kifli után áll be a sorba egy újabb cseh vállalat
Fotó: Shutterstock

Kiflire pirula: újabb cseh online cég érkezett hazánkba

Konkurenciát kaptak a nagy hazai drogériák: újabb cseh gyökerű cég érkezett Magyarországra. A vállalat az online piacon nyitott, azonban más országokban száznál is több fizikailag létező üzlete is van.


Újabb cseh cég lépett be a magyar online piacra

Több cseh gyökerű cég működik a magyar online kiskereskedelemben. Jelentős szereplők például a Mall.hu vagy a Kifli.hu. Korábban mindkét vállalat a regionális terjeszkedés jegyében jelent meg Magyaroroszágon, és mára számottevő vállalkozásai lettek a piacnak. Ebbe a sorba áll be a Pilulka – írja a G7.

A cég neve magyarul pirulát/tablettát jelent, de nem fordították át a magyaroroszági piacon, ahogyan például a Rohlikból Kifli lett. A pilulka.hu leginkább egy drogéria áruválasztékát kínálja, a tabletta elnevezés pedig arra utalhat, hogy a kínálatában étrend-kiegészítők is szerepelnek. A cég országszerte szállít legfeljebb három napos átvételi határidővel.

Egy testvérpár, Martin és Petr Kasa alakította a céget 2013-ban. Az online vállalkozások mellett 140 fizikailag létező üzletük van.

Martin Kasa a Seznam Zprávy cseh lapnak arról nyilatkozott, hogy egy új piacra a belépés több tízmillió cseh koronás költség (1 cseh korona több mint 17 forint), hazánk után pedig Ausztriában is megjelennek néhány héten belül. A magyar rendeléseket a szlovákiai, az osztrák vásárlásokat pedig a csehországi raktárból szolgálják ki.

Futárgondok a Kiflinél

A cseh gyökerű Kifli.hu „online szupermarketről” többször is írtunk. Legutóbb akkor, amikor Klekner Péter ügyvezető személyesen kért elnézést az ügyfelektől, amiért a magyar adórendszer átalakítása miatt kialakult futárhiány fennakadásokat okoz a rendelések teljesítésében.

Klekner Péter a bocsánatkérés mellett azt is felidézte, hogy számos futár katázott, de ez a lehetőség augusztus végével megszűnt. Bár a cég lehetőséget biztosít arra, hogy főállásban folytassák (erről itt írtunk), ezt sokan nem vállalták.

A kifli.hu ezért új munkatársakat toboroz, akiket be is kell tanítani, hogy a cégtől elvárt és megszokott színvonalon végezhessék a munkájukat.

Ne hagyd ki!