Kivonul Magyarországról a Salamander
Fotó: BalkansCat / Shutterstock.com

Ennyi volt, kivonul Magyarországról a Salamander

Bezárja itteni üzleteit és kivonul Magyarországról a Salamander. A cipőkereskedő cég évek óta veszteséges nálunk, németországi anyavállalata tavaly év végén csődvédelmet kért.


Tisztelt követőink, vásárlóink és rajongóink!

A Salamander tulajdonosa úgy döntött, hogy a jövőben nem kívánja folytatni a kiskereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezért sajnálattal tájékoztatunk benneteket, hogy üzleteink hamarosan végleg bezárnak.
A SALAMANDER ÜZLETEKBEN MOSTANTÓL MEGKEZDÜK A VÉGKIÁRUSÍTÁST!
Így minden termék akciós áron kapható!
Ezúton is köszönjük, hogy hűséges Salamander vásárlóként velünk tartottatok!

Ez a bejegyzés jelent meg a Salamander közösségi oldalán.

A hvg.hu azt írja, a cégadatbázis alapján a német hátterű, itthon 83 alkalmazottat foglalkoztató cég magyarországi üzlethálózatának forgalma az elmúlt éveken 3,3 milliárd forintos szinten stagnált, illetve – feltehetően a Covid-járvány hatásai miatt – 2020-21-ben harmadával visszaesett.

A cég legalább öt éve folyamatosan veszteséges, a hiány az első járványos évben a korábbi szint tízszeresére nőtt. A forgalom tavaly ugyan visszatért a 2020 előtti szintre, de a veszteség nem: a tavalyi évet 181 milliós mínuszban zárták, ami még a Covid előtti utolsó évhez képest is négyszeres romlás.

A kivonulás hátterében emellett a cipőkereskedelmet is sújtó általános gazdasági visszaesés és az orosz-ukrán háború kedvezőtlen gazdasági hatása is állhat. Legalábbis ezzel magyarázta a németországi anyacég, amikor tavaly év végén fizetésképtelenné vált, és csődvédelmet kért. A cég Ausztriából is kivonul.


Ne hagyd ki!