Így próbál kilábalni a taxitársaság a pandémia okozta nehézségekből
Fotó: Shutterstock

Újított a budapesti taxiszolgáltató

Csomagszállítási és autóbérlési üzletágat indított az egyik budapesti taxiszolgáltató. A nyári szezon növelte a keresletet a szolgáltatásokra, valamint a fesztiválszezon is további felfutást eredményezhet.


A járvány után most áll helyre a budapesti taxizás

Jelentős visszaesést hozott a koronavírus-járvány időszaka a taxitársaságok forgalmában. Azonban egyre erősebb kereslet érezhető a taxizásra, mióta újra lehetőség van az irodai munkavégzésre, valamint megnyitottak a szórakozóhelyek és megélénkült az idegenforgalom is – írja a vg.hu.

A lezárások idején, 2020-ban a társaság havi fuvarszáma a harmadát sem érte el az egy évvel korábbinak. Ehhez képest tavaly júniusban már megkétszereződött a forgalma, idén júniusban pedig további 20 százalékos növekedést regisztrált. A folyamatos bővülés ellenére azonban még mindig nem érte el a forgalom a 2019-es szintet

- nyilatkozta Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója.

A szakember hozzátette, hogy az előző évhez képest nyolcszor annyi utast szállítanak a repülőtérről Budapestre vagy az agglomerációba. Amíg egy átlagos tavaszi hétvégén körülbelül 2700 taxi indult el a reptérről, addig júniusban ez a szám 56 százalékos növekedéssel 4200-ra emelkedett.

Több városban szolgáltatnak

A vezérigazgató elmondta, hogy Budapest és Szombathely mellett már a Velencei-tó környékén is jelen van a Főtaxi.

Kedvezők a szombathelyi tapasztalataink, lakosságarányosan már a budapesti havi forgalom mintegy felét teljesítjük, ezt az eredményt pedig a működésünk alig néhány hónapja alatt értük el. Külön öröm a számunkra, hogy látványosan nő az applikáción rendelt fuvarok száma: a havi növekedési ütem mintegy 15 százalék, ami azt jelzi, hogy a szombathelyiek kedvelik ezt a kényelmes megoldást

- mondta Reich Ádám.

A vezető beszélt arról is, hogy a taxirendeléseik mintegy kétharmada már élő diszpécser nélkül történik - az alkalmazás 40 százalékot, a robotdiszpécser pedig 20 százalékot intéz.

Elmondta, hogy jelenleg 1400 autóból áll a Főtaxi flottája, melynek tizede lokálisemisszió-mentes, elektromos meghajtású, a hibrid autókkal pedig a járművek harmada környezetkímélő.

Új szolgáltatások

Mindemellett két új szolgáltatást is indított a vállalat az idén, amelyeket elsősorban az céges ügyfeleik vesznek igénybe.

A Főtaxi Go elsősorban az üzleti ügyfelek között örvend nagy népszerűségnek. A visszajelzések szerint megrendelőink jókora hányada lát abban komoly előnyt, hogy egyszerre tudjuk kiszolgálni a személy- és a csomagszállítási igényeit. (…) Szintén jól fogadta a piac az idén júliusban indított Főtaxi Drive szolgáltatást, amely egy új, a céges megrendelőkre koncentráló üzletág, és azt segíti elő, hogy több lábon álló mobilitásszolgáltatóvá váljon a társaság

- tájékoztatott a vezérigazgató.

A Főtaxi Drive első körben elektromos Nissan Leaf autók bérbeadásával indult, amely üzemeltetési költségei meglehetősen alacsonyak. Az autók hosszú távra, vagy rövid, egy hónapos időtartamra is bérelhetők.

Ne hagyd ki!