A boltokban jelölni kell az árstopos termékeket
Fotó: Shutterstock

Így kell jelölniük a kereskedőknek az árstopos termékeket

A rendeletben meghatározott méretű boltokban tájékoztató táblákon, a weboldalakon bannereken kell tudatni a vásárlókkal, hogy az adott egység árstopos termékeket forgalmaz.


A rendelet 

A hipermarket, nagyméretű szupermarket, szupermarket, diszkont és a diszkont területi minimumánál kisebb, de bruttó 200 m2-nél nagyobb alapterületű üzletben a közzétett három minta közül az elsőt kell alkalmazni, mégpedig az üzlet vásárlók által használható összes bejáratánál, az üzletben szokásosan használt információs táblákkal megegyező méretű, de legalább 297×420 milliméter nagyságú (A3) méretben, jól láthatóan. Az ennél kisebb, illetve a kereskedelmi törvény hatálya alá nem tartozó boltok üzemeltetői választhatnak a háromféle minta közül, és náluk elég a legalább 210×297 milliméter nagyságú (A4) méret.

A mintákat ITT találjátok.

Weboldalakra

Nem feledkeztek meg a honlappal rendelkező cégekről sem, ideértve azokat, amelyek csak online árusítanak: nekik az első mintát kell kitenniük a nyitó felületen jól látható méretben.

Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök munkatársai pontos „műszaki-szakmai leírást” tesznek majd közzé a kormány honlapján a tájékoztató táblákról.

\u00c1rstop t\u00e1j\u00e9koztat\u00f3 t\u00e1bla

Forrás: Magyar Közlöny


Ne hagyd ki!