Egy munkás kivág egy darabot a rózsaszínű szigetelőanyagból a falon
Fotó: unsplash

Építkezel? Felújítasz? Kaphatsz ingyen tanácsot!

Ingyenes szolgáltatást indított a Magyar Mérnöki Kamara. A lakosság szakemberektől kérhet tippeket otthona energetikai korszerűsítési lehetőségeiről, vagy a lakásvásárlással és lakásépítéssel összefüggő műszaki, pénzügyi és pályázati kérdésekről. A vállalkozók pedig a számukra lényeges üzemeltetési vagy gyártástechnológiai energiamegtakarítási lehetőségekről tájékozódhatnak.


Hogy működik?

A program célja, hogy az érintettek a szakemberek segítségével megfelelően kihasználhassák az energiahatékonysági korszerűsítésekhez kapcsolódó támogatási lehetőségeket. A járványhelyzet miatt egyelőre csak online formában lehet segítséget kérni. Az energetikai tanácsadásra való jelentkezés, illetve az ehhez kapcsolódó további információk, valamint a kérdőívek, melyek alapján a szakértők kiértékelik a helyzetünket ide kattintva érhetőek el.

​Mit kínálnak?

Minden egyes tanácsadási kérelmet egyedi vizsgálat alá fognak vetni a szakemberek. Miután a kiértékelés megtörtént, a kérelmező személyre szabott javaslatokat fog kapni, hogy milyen beavatkozásokkal lehet energiahatékony és költségkímélő műszaki megoldásokat találni egy-egy problémára annak érdekében, hogy az energiafelhasználás hatékonyabb és gazdaságosabb legyen. A javaslatokat egy dokumnentumban összegzik, ami nem minősül tervezetnek, sem tanúsítványnak,. Emellett konkrét berendezéseket, márkákat, tervezőket, vagy kivitelezőket sem fognak ajánlani a szakértők.

​Fontos a visszajelzés!

A tanácsadás ingyenes, viszont a kamara arra kéri a programban résztvevőket, hogy nyújtsanak részletes tájékoztatást az ajánlásaik alapján megvalósult tevékenységekről. Ennek segítségével országos szinten nyomon követhetik, és ki is értékelhetik, hogy milyen volumenű megtakarításokat és fejlesztéseket eredményezett a kezdeményezésük.

​További tervek

A kamara a jövőben továbbfejlesztené a kezdeményezést, szeretnének szakmai fórumokat és workshopokat tartanának, melynek segítségével szélesebb körben tarthatnának tájékoztatást, illetve továbbképzést. Ezeken a fórumokon a személyes tanácsadás lehetőségét is biztosítani fogják.


Ne hagyd ki!