Ingyenes szolgáltatást indított a Magyar Mérnöki Kamara. A lakosság szakemberektől kérhet tippeket otthona energetikai korszerűsítési lehetőségeiről, vagy a lakásvásárlással és lakásépítéssel összefüggő műszaki, pénzügyi és pályázati kérdésekről. A vállalkozók pedig a számukra lényeges üzemeltetési vagy gyártástechnológiai energiamegtakarítási lehetőségekről tájékozódhatnak.


Hogy működik?

A program célja, hogy az érintettek a szakemberek segítségével megfelelően kihasználhassák az energiahatékonysági korszerűsítésekhez kapcsolódó támogatási lehetőségeket. A járványhelyzet miatt egyelőre csak online formában lehet segítséget kérni. Az energetikai tanácsadásra való jelentkezés, illetve az ehhez kapcsolódó további információk, valamint a kérdőívek, melyek alapján a szakértők kiértékelik a helyzetünket ide kattintva érhetőek el.

​Mit kínálnak?

Minden egyes tanácsadási kérelmet egyedi vizsgálat alá fognak vetni a szakemberek. Miután a kiértékelés megtörtént, a kérelmező személyre szabott javaslatokat fog kapni, hogy milyen beavatkozásokkal lehet energiahatékony és költségkímélő műszaki megoldásokat találni egy-egy problémára annak érdekében, hogy az energiafelhasználás hatékonyabb és gazdaságosabb legyen. A javaslatokat egy dokumnentumban összegzik, ami nem minősül tervezetnek, sem tanúsítványnak,. Emellett konkrét berendezéseket, márkákat, tervezőket, vagy kivitelezőket sem fognak ajánlani a szakértők.

​Fontos a visszajelzés!

A tanácsadás ingyenes, viszont a kamara arra kéri a programban résztvevőket, hogy nyújtsanak részletes tájékoztatást az ajánlásaik alapján megvalósult tevékenységekről. Ennek segítségével országos szinten nyomon követhetik, és ki is értékelhetik, hogy milyen volumenű megtakarításokat és fejlesztéseket eredményezett a kezdeményezésük.

​További tervek

A kamara a jövőben továbbfejlesztené a kezdeményezést, szeretnének szakmai fórumokat és workshopokat tartanának, melynek segítségével szélesebb körben tarthatnának tájékoztatást, illetve továbbképzést. Ezeken a fórumokon a személyes tanácsadás lehetőségét is biztosítani fogják.


The Conversation

Friss

Szeptemberben kidobják a sugar daddy-ket a Google Play-ről

A Google Play szakemberei megvizsgálták a vállalat érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveit, és úgy döntöttek, ideje változtatni a szabályokon. Szeptembertől egyetlen sugar daddy app sem kerülhet be az androidos piactér kínálatába.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Potom pénzért árverezik el Diana hercegnő esküvői tortaszeletét

A Dominic Winter aukciós ház gondoskodott róla, hogy Diana hercegnő és Károly herceg menyegzőjéről az esemény után 40 évvel is beszéljenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez a 16 éves srác összehozott egy 2 millió dolláros üzletet

A tavalyi év egyértelmű nyertesei a kiskereskedelmi online vállalatok voltak, illetve a 16 éves New Jersey-i Max Hayden.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!