Háromféle konkrét beruházási célra összesen 3-11 millió forint közötti, 100%-ban vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el az országos átlagjövedelemnél kevesebbet kereső háztartások.Napelemre

Lakossági napelemes és fűtési rendszerek kiépítését támogató, több mint 200 milliárd forint keretösszegű vissza nem térítendő pályázat nyílik meg idén ősszel – jelentette be Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a vg.hu tudósításában. Hozzátette, a pályázat keretösszegét 158,7 milliárd forint uniós és 42,8 milliárdos állami forrás teszi ki. Ahhoz, hogy a napelemes rendszerek által termelt energiát be tudja fogadni, a hálózat megerősítésre szorul, így egy alprogram keretében 103,7 milliárd forintos, 50 százalékos intenzitású uniós támogatással hálózatfejlesztést is végrehajtanak.

November 15-től lehet benyújtani

A minisztérium számítása szerint a lakossági pályázat körülbelül 35 ezer háztartást érintene, és azok pályázhatnak, amelyben az egy főre eső éves jövedelem 4,850 millió forint alatt van.

A pályázatot november 15-től lehet benyújtani régiónként eltérő időszakban, az első ütemben 100,8 milliárd forint áll majd a lakosság rendelkezésére. Ha egy háztartás csak napelemet tesz a tetőre, akkor bruttó 2,898 millió forint támogatásban részesülhet, ha emellett fűtés-korszerűsítést is végrehajt fűtőpanelekkel, akkor 9,368 milliós, ha hőszivattyúval, akkor pedig 11,559 milliós támogatást kaphat.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Újított a német adóhivatal: ilyen árverést még biztosan nem láttál!

Történelmi csúcson van a bitcoin árfolyama, a szemfüles kereskedők viszont a napokban jóval a piaci áron alul vásárolhattak be a legnagyobb kriptovalutából, méghozzá a német adóhivatal jóvoltából.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Legyőzni a Facebook-ot? Ez a cég megpróbálja

Korunk egyik legnépszerűbb közösségi média platformja, a Reddit bejelentette, hogy a világ legnagyobb tartalomgyártói közösségét akarja felépíteni. Az akcióterv már kész, a vállalat a napokban nagyszabású toborzásba kezdett.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Elköltözött a jegybank, Matolcsyék is megtudják, mivel jár egy felújítás

A Magyar Állam - mint a Magyar Nemzeti Bank részvénytulajdonosa - nevében a tulajdonosi jogok gyakorlására jogosult pénzügyminiszter részvényesi határozatban rendelkezett arról, hogy a jegybank alapító okiratában az MNB székhelye 2021. november 1-től a 1013 Budapest, Krisztina körút 55. cím alatt található.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!