Két év börtönt kapott az a férfit, aki fizetés nélkül távozott az ország 40 szállodájából.A 49 éves férfi 2019. február 12. és november 18. között összesen 40 szállodában 164 éjszakát töltött el az ország különböző pontjain (ez már a turisztikai statisztikákban is szép szám). Mindig fizetés nélkül lépett le. Ezt már korábban is eljátszotta, de akkor is lebukott. Felelősségre is vonták. A bíróság tájékoztatása szerint 2019. február 6-án szabadult ugyanilyen ügyben elrendelt letartóztatásából, de hat nappal később már ismét úgy vett ki szobát egy hajdúszoboszlói hotelben, hogy azért nem fizetett.

Ez volt a trükk

Megesett, hogy a férfi álnéven jelentkezett be a szállodák recepcióin, majd úgy vette igénybe a szolgáltatásokat, hogy nem állt szándékában fizetni, ezt nem is tudta volna megtenni, mert nem volt pénze. A legtöbbször interneten foglalt szállást három-öt napra, és ha már kényelmesen elrendezkedett, hosszabbítást is kért. A hotelekből általában az utolsó éjszaka előtti napon lépett le, és legtöbbször még aznap este megszállt egy másik településen lévő szállodában.

A lebukás

A férfi megfordult Pécsett, járt Hajdúszoboszlón és Sárváron is, 2019. november 18-án egy veresegyházi szállodában fogták el, majd őrizetbe vették. A férfi a 40 sértettnek összesen 3,5 millió forint kárt okozott, ami nem térült meg. A börtönbüntetés mellet egymillió forint vagyonelkobzásra ítélték. (Képünk illusztráció)

The Conversation

Friss

Budapesten a legkönnyebb új munkát találni a fiataloknak

A megkérdezett fiatalok 17 százaléka talált magának új munkahelyet az előző elvesztése után.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Péntektől még drágább a benzin

Ismét emelkedik, a történelmi csúcshoz képest is a benzinár.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Állami dolgozók szakszervezete: a bruttó 200 ezer legyen nettó 200

A közalkalmazotti bértábla vetítési alapját évek óta nem emelték és jövőre sem várható.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!