A British Airways és az American Airlines közös koronavírus-tesztelési programot indít. A kezdeményezés célja, hogy az egészséges utasok mentesülhessenek a karanténkötelezettség alól – írja a BBC.


Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a brit kormány szigorú szabályokhoz kötötte a polgárok határokon átívelő utazásait. A szakemberek 3 kategóriába sorolták az célországokat. A legveszélyesebbek piros, a közepesen veszélyesek sárga, a biztonságos országok pedig zöld jelzést kaptak. A sárga és piros országokból hazautazó briteknek kéthetes karanténba kell vonulniuk, az egészégügyi állapotuktól függetlenül. A British Airways most azt találta ki, hogy ingyenes tesztelési lehetőséget biztosít az utasoknak. A vállalat azt szeretné elérni, hogy a kormány mentesítse a karanténkötelezettség alól azokat a turistákat és hazautazókat, akiknek negatív a Covid-tesztje.

Sok a panasz

A légitársaság tulajdonosa, az IAG már számos kritikával illette a kormány döntését. Szerinte a hazatérőkre kiszabott egységes 14 napos karantén eltántorítja az utasokat a repüléstől. Az IAG az Egyesült Államok kormányát is próbálja rávenni, hogy nyissa meg a határait a brit turisták előtt, akiket március óta „nem látnak szívesen" az USA-ban.

Mi a cég elképzelése?

Az utasokat a repülés előtt 72 órával, az utazás alatt és az utazás után is letesztelnék. Ha valakinek az első tesztje pozitív lesz, akkor kénytelen lesz elhalasztani, vagy lemondani a repülését. Minden pozitív teszteredményt produkáló ügyfél plusz költségek nélkül átütemezheti a járatát. Sean Doyle vezérigazgató szerint egy ilyen tesztelési projekt biztos kiindulópont lenne a bizonytalan utasoknak. Hozzátette, hogy a repülést 3 nappal megelőző tesztelés bizonyítaná, hogy teljesen felesleges a karanténkötelezettség a hazaérkező polgárok esetében.

A Heathrow-i repülőtér ráadásul gyorstesztekkel látná el azokat az utasokat, akik olyan országba utaznak, ahol kötelező bemutatni egy negatív tesztet az érkezés után.

A brit kormány vizsgálja a 14 napos karantén csökkentésének lehetőségét, de hozzátette, hogy pár nap elszigeteltség biztosan szükséges lesz.

A globális légiközlekedési iparág idén, alig 6 hónap alatt már 84,3 milliárd dollártól esett el.

Az útvonalak

A British Airways 3 útvonalon teszteli az projektjét:

  • Dallas Fort Worth – Heathrow útvonal (American Airlines AA50-es járata)
  • Los Angeles - Heathrow útvonal (British Airways BA268 járata)
  • New York John F. Kennedy –Heathrow útvonal (British Airways BA114 járata)
A projekt november 25-én kezdődik, és december közepéig tart. A British Airways ez alatt az idő alatt 500 utast akar letesztelni.


The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

"Kizárt, hogy Magyarország követi a salvadori példát, és ez jól van így"-interjú a kriptoszakértővel

2021 szeptemberében Salvador hivatalos fizetőeszközként jegyezte be a bitcoint. Na de pontosan mit is jelent ez? Milyen jövő vár a kriptovalutákra? És vajon Magyarország is követni fogja-e a közép-amerikai ország példáját? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel kerestük meg Szabó Dávidot, a CryptoPosition Investment Fund portfóliókezelőjét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Ritkán szólnak, de az üt. A zárkózott munkatársak 6 erőssége

A mai világ az extrovertáltaknak kedvez. A sikeres vezető többnyire duzzad az erőtől, magabiztos, jól kommunikál. Azonban óriási hiba lenne félvállról venni az introvertáltakat. Mutatjuk, hogy mik az előnyei a zárkózottságnak.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Forrás: www.flickr.com

Jól keresnek a Wall Street-i brókerek, ha "dalolnak"

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2012-ben indította el bejelentési programját a törvénysértések, szabálytalanságok felderítésére. Már több mint 207 informátor jelentkezett a SEC-nél, akik esetenként százmillió dolláros jutalmat tehetnek zsebre.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!