Elkészült az idén 144 éves Nyugati pályaudvar felújított utascsarnoka.Megnyílt az utascsarnok

Érkezik a KISS emeletes motorvonat, előtérben az új ivókút

Fotó: MÁV Kommunikációs Igazgatóság

Elkészült a Nyugati pályaudvar tetőszerkezete, így kedd este 20 órától újra megnyílt az utascsarnok - olvasható a MÁV honlapján. Elsőként egy KISS motorvonat érkezett meg, és vidáman köszöntötte a megújult pályaudvart.

Korszerűbb, modernebb pályaudvar

Újjáépítik az álmennyezetet

Fotó: MÁV Kommunikációs Igazgatóság

A pályaudvaron évente megforduló közel 18 millió utast modern digitális utastájékoztató, új vágányvégi kijelzők várják. A pályaudvar aluljárójában a világítási rendszer teljes felújításával, majd az álmennyezet újjáépítésével megszépülnek a keresztalagút utasforgalmi terei, növelve az utaskomfortot.

Akadálymentesítés

Új vezető- és veszélyjelző sávok vakoknak és gyengénlátóknak

Fotó: MÁV Kommunikációs Igazgatóság

Az akadálymentesítés részeként a vak és gyengénlátó utasok számára okos taktilis vezető- és veszélyjelző sávokat alakítanak ki. Ahogy a MÁV írja: "A rendszer használójának a Bluetooth-szal felszerelt botja a járófelülethez érintve érzékeli a címkékből érkező rádiójeleket, és továbbítja az információkat egy mobiltelefonos applikációnak, ami hangosan felolvassa az instrukciókat". Az idén 144 éves Nyugati pályaudvaron tovább folytatódnak a felújítási munkálatok, amelyek 2022 nyarára fejeződhetnek be teljesen.

The Conversation

Friss

Fotó: airbus.com

Nyáron már termel a gyulai Airbus-gyár – Ilyen helikoptereket láthat el

Jövő júliusban kezdi meg a termelést a gyulai Airbus-gyár, ahol a repülőgépgyártó helikoptereinek sárkányszerkezetéhez és dinamikus rendszereihez gyártanak majd precíziós alkatrészeket.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Gigabírság: A versenyhivatal lecsapott Bige László cégére és társaira

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportja jogsértően törekedett éveken keresztül a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására. Az eljárásban összesen 11 hazai szereplő volt érintett, amelyből kettő elismerte a jogsértést. A hivatal 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki. A Nitrogénművek közölte, hogy egyelőre részletesen tanulmányozza, de érdemben elutasítja és bírósági úton mindenképpen megtámadja a döntést.


TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így néz ki Magyarország első elektromos autója – Mutatjuk a fotókat!

Ma megkezdték a Mercedes-Benz EQB sorozatgyártását Kecskeméten. Ez az első tisztán elektromos meghajtású modell, amelyet Magyarországon gyártanak.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!