nyaralás, medence, tenger

Illusztráció

Fotó: Unsplash

Így strandolj Olaszországban, ha nem szeretnél büntetést

Több turistát is figyelmeztettek: amennyiben nem szeretnék, hogy kitiltsák őket az olasz medencékből, mindenképpen kötelesek betartani a szigorú strandolási szabályokat.Még tart a nyári szezon, ezért, ha a napsütötte Olaszországba utaznánk, érdemes tájékozódni bizonyos szabályokról. Ilyenek például a medencéket érintő előírások, melyek közül az egyik megszegésével ki is tilthatnak bennünket a nyilvános uszodákból, medencékből.

Olaszországban kötelező úszósapkát viselni bármely nyilvános medencében.

Ez a szabály egyébként számos európai ország előírja, a célja pedig, hogy mindenki higiénikusabb körülmények között tudjon fürdőzni.

A Suncamp utazási cég szóvivője szerint azért kötelezik az embereket úszósapka viselésére, mert így elkerülhető, hogy bőrdarabok, hajszálak és egyéb szennyeződések a fejről a medence vízébe kerüljenek.

Ne hagyd ki! Igen erős a magyar útlevél, itt áll a világrangsorban

Ezzel szemben bár kempinghely kivételt jelenthet a szabály alól, a látogatóknak minden esetben érdemes ellenőrizniük az adott helyszín előírásait. Jó hír, hogy a nyilvános uszodák területén általában van lehetőség úszósapka vásárlására is, így ha a vendég véletlenül otthon hagyta a sajátját, akkor sem kell kétségbe esnie.

Ez is érdekelhet: Az olasz–magyar Ecom Testvérek még 20 évesek sincsenek, és már sikertörténetet írtak

További előírásnak számít, hogy a látogatóknak kötelességük lábat mosni, mielőtt a medencébe lépnek, illetve általában a félmeztelen napozást is tiltja a szabályzat.


Forrás: Express.co

Ne hagyd ki!