Rengeteg belföldi foglalás érkezett, ha mindenki eljön és rendelkezik védettségi igazolvánnyal, 80 százalékos kihasználtsággal működhetnek majd pünkösdkor szállodák és a magánszálláshelyek. A jobb helyek már elkeltek, mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke egy lapinterjúban.


Flesch Tamás arról is beszélt a Blikknek, hogy a visszajelzések alapján belföldön kiemelkedő nyári szezonra számítanak, várhatóan telt ház lesz mindenhol, a tavalyi évet meghaladó lesz az eltöltött vendégéjszakák száma.

A kérdésre, hogy igénybe veheti-e majd olyan vendég is a szolgáltatást, akinek nem érkezett meg a védettségi igazolványa, de az oltást tudja igazolni, Flesch azt felelte:

Sajnos nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa. Kivételt tehát senkivel sem tehetünk, viszont, ha ez az eset fennáll, szinte biztos, hiszen az üzleti etika is ezt kívánja, hogy a pórul járt vendég visszakapja az előleget

Semmi trükk?

A vendéglátósok nem számítanak jelentős külföldi turizmusra, hiszen a légiforgalom nem indult el. A szakember az interjúban arról nem tett említést, hogy az igazoltan üzleti vagy oktatási céllal utazók esetében milyen szabályok érvényesek, tőlük is kérnek-e védettségi igazolványt. Húsvétkor több szállásadó ezt a kiskaput próbálta meg kihasználni.


The Conversation

Friss

Fotó: 123rf

Kifehérítés: trükközni próbált a cég a Versenyhivatallal, rossz vége lett...

A versenyhivatali vizsgálat közben, új honlapon próbálkozott eladással és reklámozással a fogfehérítő szettet áruló cég, ezért súlyosbították az ideiglenes büntetését.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123rf

Egy alig ismert adótipp vállalkozóknak: íme a részletek

A szállás, lakhatás is lehet béren kívüli juttatás, méghozzá adómentesen. Ezt járták körül a Deloitte szakértői ebben a cikkben.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: unsplash

Lakást vennél? Ennyit kell fizetned érte!

15 százalékkal több lakást adtak el 2021. első negyedévében, mint egy évvel korábban, miközben az árak 5,8 százalékkal emelkedtek – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal kiadványából. Használt lakást átlagosan 18,6, míg újat átlagosan 36,1 millió forintért lehetett venni Magyarországon 2021. első három hónapjában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!