Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.


Mielőtt csuklani kezdesz, elárulunk néhány hozzávalót: Dom Pérignon pezsgő, olasz szarvasgomba, szarvasgombás olaj, és nyilván az íze kedvéért 23 karátos, ehető aranyszemcsék. Mindehhez egy kis mártogatós, sajtból készült Mornay-mártás is jár. A fogást kristálytányéron (naná, majd papírtálcán. A szerk.) szolgálják fel az igényes vendégeknek. Ja, majdnem elfelejtettük. A díszítéshez szintén szarvasgomba-szeletkéket használnak fel. (A ketchup bezzeg kimaradt….)

Így készül:

A krumplit előfőzik ecetben és pezsgőben, majd libazsírban kétszer is kisütik, hogy kívül ropogós, belül pedig omlós legyen. Ezek után jönnek a felsorolt kiegészítők, amik alaposan felsrófolják az árat. A vasárnapi rántott húshoz mindenesetre nem ajánljuk köretnek. Ha kíváncsi vagy az elkészítésére, azt is megmutatjuk. A karikagyűrűdet azért ne reszeld le, ha kedveskedni akarsz a családnak.

Videó a 200 dolláros sült krumpliról


The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Túl sok a THC az itthon kapható bio kender tea egyik tételében, visszahívták

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Austin Distel on Unsplash

Jelzésértékű a MNB alacsonyabb kamatemelése

Hiába a brutális alapanyag-, és elsősorban energiadrágulás, illetve a méretes élelmiszerpiaci áremelkedés, a jegybank már lassít.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Fré Sonneveld on Unsplash

Téglával termel áramot egy új svájci szabadalom

A rendszer hatékonysága 80-85 százalékos, és 35 éven át működőképes lehet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!