A tavalyi veszteségek után három hónapon belül már másodjára korrigálta pozitív irányba az egész éves kilátásait a Thyssenkrupp.


Az elmúlt néhány hónap számos változást hozott a világ gazdaságában. Elindult egy gyógyulási folyamat, ami az acél- és autóalkatrész-igények növekedését eredményezte, ennek a pozitív hatását a Thyssenkrupp is megérezte. A tavalyi, veszteséges év után az idei első negyedévet már 220 millió eurós adózás előtti eredménnyel zárta a német gyártó. A bejelentést követően részvényei árfolyama 1 százalékkal emelkedett. Korábban úgy látták, kisebb szerencsével talán éppen kijönnek nullára, most viszont reálisnak tartják, hogy szeptemberre megduplázzák az első negyedéves bevételeiket.

A csoport acélipari részlege is jól teljesített, a tavalyi 181 millió eurós veszteség után idén már 47 millió eurós adózás előtti eredményt produkált. Az Arcelor Mittal után a Thyssenkrupp birtokolja Európa második legnagyobb acélipari szegmensét, ez viszont nem jelenti automatikusan azt, hogy nyereségesen működik. Évek óta próbálkoznak más vállalatokkal összeolvadni, illetve eladni a részleget, egyelőre sikertelenül. A veszteségek nyomán már azt is fontolóra vették, hogy bezárják ezt a részleget.

Olajozott működés

A világszerte 16 telephelyen működő német konglomerátum hullámzóan teljesít. Néhány év alatt két vezérigazgató is távozott, a cég számtalanszor figyelmeztette a befektetőket profit-kiesésekre, ráadásul a koronaékszernek számító lift-részleget is el kellett adnia. Ettől függetlenül Martina Merz, a jelenlegi CEO bizakodó.

Tudjuk, hogy rengeteg munka áll még előttünk. Úgyhogy nem dőlünk hátra. A Thyssenkrupp-ot sok apró lépéssel tudjuk helyreállítani, és ezeket a lépéseket meg fogjuk tenni

Eközben Dunaújvárosban

A szebb napokat is látott dunaújvárosi vállalat az utóbbi időben nehéz pénzügyi helyzete és az orosz-ukrán tulajdonosi kör ádáz, jogilag nehezen követhető háborúskodása miatt szerepel a hírekben. Az ügybe a Habsburg-család is belekeveredett.

A Dunaferr többségi, orosz tulajdonosa szerint egy Franz Vladimir Habsburg-Lothringen néven bemutatkozó ukrán férfi és társai hamis meghatalmazásokkal tettek próbát a cég feletti irányítás átvételére. Azonnal gyanús lett, hogy az egykori uralkodócsalád nevét használó férfi valószínűleg szélhámos, amit Habsburg György megerősített. A cég helyzete továbbra is bizonytalan, az ádáz jogi háborúskodás még nem zárult le.


The Conversation

Friss

Fotó: 123rf

Kifehérítés: trükközni próbált a cég a Versenyhivatallal, rossz vége lett...

A versenyhivatali vizsgálat közben, új honlapon próbálkozott eladással és reklámozással a fogfehérítő szettet áruló cég, ezért súlyosbították az ideiglenes büntetését.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123rf

Egy alig ismert adótipp vállalkozóknak: íme a részletek

A szállás, lakhatás is lehet béren kívüli juttatás, méghozzá adómentesen. Ezt járták körül a Deloitte szakértői ebben a cikkben.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: unsplash

Lakást vennél? Ennyit kell fizetned érte!

15 százalékkal több lakást adtak el 2021. első negyedévében, mint egy évvel korábban, miközben az árak 5,8 százalékkal emelkedtek – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal kiadványából. Használt lakást átlagosan 18,6, míg újat átlagosan 36,1 millió forintért lehetett venni Magyarországon 2021. első három hónapjában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!