A Dominic Winter aukciós ház gondoskodott róla, hogy Diana hercegnő és Károly herceg menyegzőjéről az esemény után 40 évvel is beszéljenek.


A brit trónörökös és választottja 1981. július 29-én kelt egybe. A menyegzőn 23 tortát szolgáltak fel. A tetemes mennyiségű tortából a királynő udvartartásának egyik tagja, Moyra Smith is kapott egy szeletet. A hölgy azonban ahelyett, hogy megízlelte volna a királyi tortát, inkább eltette emlékbe a részét. Moyra Smith végül 2008-ban továbbadott a tortaszeleten, ami egy gyűjtőhöz került. Itt azonban még nem értek véget a torta kalandjai. A Dominic Winter aukciós ház 40 évvel és 13 nappal az esküvő után árverésre bocsájtja Diana hercegnő menyegzői tortaszeletét.

Vékonyan fogott a toll

Az aukciós ház rangidős értékbecslője, Chris Albury szerint a sütemény olyan állapotban van, mintha csak ebben a pillanatban emelték volna ki a menyegzői tortából. Hozzátette, ettől függetlenül senkinek sem ajánlja, hogy megegye a negyvenes éveiben járó édességet. A hírek hallatán sokan arra gondoltak – megjegyezzük, jogosan – hogy a különleges édesség csillagászati összegekért fog elkelni. Bár ennek a lehetősége augusztus 11-ig fennáll, az előzetes becslések szerint 300 és 500 font, azaz hozzávetőlegesen 125 és 210 ezer forint közötti eladási árra lehet számítani. Mindenesetre láttunk már olyat, hogy egy aukciós ház alulbecsülte egy termék értékét, így elképzelhető, hogy gyűjtői összegért talál új gazdára a királyi finomság.

The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Túl sok a THC az itthon kapható bio kender tea egyik tételében, visszahívták

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Austin Distel on Unsplash

Jelzésértékű a MNB alacsonyabb kamatemelése

Hiába a brutális alapanyag-, és elsősorban energiadrágulás, illetve a méretes élelmiszerpiaci áremelkedés, a jegybank már lassít.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Fré Sonneveld on Unsplash

Téglával termel áramot egy új svájci szabadalom

A rendszer hatékonysága 80-85 százalékos, és 35 éven át működőképes lehet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!