A cég tájékoztatása szerint a második negyedévben a Harley-Davidson adózott eredménye 206,3 millió dollárra rúgott, szemben az egy évvel korábbi 92,2 millió dollárral. Úgy, tűnik, a járvány lecsengése és a cég stratégiaváltása felpörgette az eladásokat.


Ez már a második negyedév, hogy a vállalat kiemelkedő nyereséget termel. Az elemzőket is meglepte idén áprilisban, hogy a március végével záródott három hónapban a Harley-Davidson adózott eredménye 259 millió dollár lett az egy évvel korábbi 70 millió dollár után. A most lezárt második negyedév adatai pedig azt is mutatják, hogy a legendás motorkerékpár-gyártó bevétele éves összevetésben 99 százalékkal, 1,33 milliárd dollárra nőtt.

A 118 éves múltra visszatekintő vállalat 56 ezer 700 motorkerékpárt szállított ki a második negyedévben, ami nagyjából a duplája a koronavírus-járvány sújtotta tavalyi második negyedévi 28 ezer 400-nak.

A siker titka

A Milwaukee-i székhelyű Harley-Davidson évekig küzdött a gyenge értékesítési számokkal. Tavaly, az év közepén váltott, áthelyezte a hangsúlyt a nagy motorokra, az olyan hagyományos piacokra, mint az Egyesült Államok és Európa, illetve az idősebb és tehetősebb vásárlókra.


The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Tudatos tervezéssel a fenntartható otthonért (x)

A fenntarthatóságot ma már az élet minden területén szem előtt kell tartanunk, nincs ez másképp otthonunk kialakításánál sem. Főként, hogy a környezetbarát megoldások a legtöbb esetben gazdaságosak is, nem is beszélve az általuk elérhető állami támogatásokról. Ebben a cikkben olyan tippeket gyűjtöttünk össze, melyek hozzásegíthetnek egy fenntartható otthon létrehozásához, akár átalakítást, felújítást vagy építkezést tervezel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Futureal

Fotókon az új budapesti pláza, mutatjuk

Pénteken nyílik és lesz benne Zara, GAP, Peek & Cloppenburg, Müller üzlet.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Budapesten a legkönnyebb új munkát találni a fiataloknak

A megkérdezett fiatalok 17 százaléka talált magának új munkahelyet az előző elvesztése után.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!