McDonald's sült krumpli és szendvics
Fotó: Shutterstock

Micsoda lelet! Hatvanéves mekis sült krumplit találtak a falban

Félig megevett, de igen jó állapotban lévő McDonald’s-sültkrumplit találtak egy illionis-i házban. A csomagolás alapján az értékes lelet minden bizonnyal az ötvenes évekből származik.


Rob and Grace Jones Crystal Lake-en vásárolt egy 1959-ben épült házat. Teljes felújításba kezdtek, és amikor a fürdőszobához értek, a falban találtak egy összecsavart törölközőt. Miután enyhén megemelkedett pulzusszámmal szétterítették, kiderült, hogy egy adag félig elfogyasztott sült krumpli, és két hamburger csomagolópapírja van benne.

Ropogós és barna

A McDonald’s akkori dizájnja alapján az ötvenes évek végén vagy a hatvanas évek elején vásárolhatták.

A csomagolópapíron szereplő Speedee még a mai Ronald McDonald elődje volt.

Grace és Rob elmondása szerint

a sült krumpli ropogós és barna volt.

A fényképet a "leletről" itt lehet megnézni.

El is adnák

A pár arra gyanakszik, hogy a ház építői ebédért mentek, amit aztán véletlenül beleejtettek egy nyílásba, és már nem tudták kiszedni, de az is lehet, hogy szándékosan tették oda, az utókor számára. A ház közelében 1959-ben már volt egy McDonald’s.

A hír bejárta az amerikai sajtót. Az egyik kérdésre válaszolva Jonesék azt mondták: nem zárkóznak el attól, hogy eladják a McDonald’s relikviát, de akkor is boldogok, ha náluk marad történelmi mementóként. A krumplikat egyelőre egy légmentesen zárható dobozban őrzik.

Ne hagyd ki!