Jeff Bezos exneje, MacKenzie Scott és Melinda French Gates összesen 40 millió dollárt, azaz közel 12 milliárd forintot szentelt egy olyan ügynek, amely középpontjában az amerikai nők karrierlehetőségeinek és életkörülményeinek javítása áll.


Közös projekt

A két milliárdos üzletasszony között nagy az egyetértés az adományozások kapcsán. Egyebek között mindketten aláírták a Giving Pledge nevezetű kezdeményezést is. Ez azt jelenti, ígéretet tettek arra, hogy vagyonuk nagy részét még haláluk előtt eladományozzák, így támogatva a filantróp szervezetek munkáját. Gates és Scott az elmúlt években dollármilliárdokat adományoztak nonprofit szervezeteknek és egyéb közösségeknek. Most eljött az ideje, hogy a két nagyágyú közösen álljon ki egy nemes cél mellett. Az üzletasszonyoknak köszönhetően az Equality Can't Wait Challenge győztes csapatai 10 éven keresztül összesen 40 millió dolláros (12 milliárd forint) támogatásban részesülnek.

Központban a nők

Az Equality Can't Wait Challenge négy nyertesét több mint 550 jelentkező közül választották ki. A résztvevő csapatok olyan ötleteket prezentáltak a döntéshozóknak, melyekkel javíthatók az amerikai nők életkörülményei és karrierlehetőségei is. A nyertesek ötletei egy államilag támogatott, gyermeknevelést segítő infrastruktúra kialakítására, illetve a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő nők szakmai képzésére fókuszáltak.

A díjazottak nagyszerű, erős csapatok, amelyek közösségük segítségével a frontvonalon harcolnak annak érdekében, hogy elősegítsék a nők karrierjének fellendülését és magánéletének kivirágzását.

- mondta MacKenzie Scott a projekttel kapcsolatban.

Természetesen Melinda French Gates is reagált a történtekre, az alábbi közleményt adta ki:

Megtörhetjük a történelem mintázatait és elősegíthetjük a nemek közötti egyenlőséget, de ehhez elkötelezetten támogatnunk kell az olyan szervezeteket, amelyek a mai napon is díjaztunk, azokat, amelyek készek felemelni a nőket és a lányokat.
Az Equality Can't Wait Challenge projekt házigazdája Melinda Gates inkubációs és befektetési vállalta, a Pivotal Ventures volt. Mint említettük, a támogatók között szerepel még Mackenzie Scott, újdonsült férje, Dan Jewett és a Charles and Lynn Schusterman Family Philanthropies globális emberbarát szervezet is.
The Conversation

Friss

Fotó:Shutterstock

Túl sok a THC az itthon kapható bio kender tea egyik tételében, visszahívták

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Austin Distel on Unsplash

Jelzésértékű a MNB alacsonyabb kamatemelése

Hiába a brutális alapanyag-, és elsősorban energiadrágulás, illetve a méretes élelmiszerpiaci áremelkedés, a jegybank már lassít.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Fré Sonneveld on Unsplash

Téglával termel áramot egy új svájci szabadalom

A rendszer hatékonysága 80-85 százalékos, és 35 éven át működőképes lehet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!