Reagált a Mol a pakisztáni telephelyét ért támadásra
Fotó: Shutterstock

Reagált a Mol a pakisztáni telepét ért fegyveres támadásra

Fegyveres támadás érte a Mol pakisztáni, az afgán határ közelében fekvő olajkitetermelő telepét Hajber-Pahtunhva tartományban ma hajnalban. A Reuters értesülései szerint a telep hat védője elesett a tűzharcban. A Mol hivatalosan is reagált a történtekre.


A magyar olajtársaság megtette a szükséges lépéseket a támadás közelében található két olajkútnál. A többinél a termelés zavartalan.

Támadás érte a biztonsági erőket a Mol által üzemeltetett TAL Block-ban található 2 kút közelében, Pakisztánban. A támadás helyszínén Mol alkalmazott nem volt jelen, a területet őrző biztonsági erők (pakisztáni katonák és szerződéses biztonsági őrök) 6 tagja életét vesztette. A kutak termelését távoli eléréssel ideiglenesen leállítottuk és biztonsági üzemmódba helyeztük őket, ameddig a helyszíni hatósági vizsgálat befejeződik. A támadás az üzemi területtől távol történt, a termelés a többi kúton zavartalanul folyik. Az incidens nem befolyásolja a Mol pakisztáni termelését

-írta a vállalat a hvg.hu megkeresésére.

A Mol 1999 óta van jelen Pakisztánban, utoljára 2011-ben támadták meg a helyi infrastruktúráját. Az a támadás hat áldozatot követelt. A mostani támadásról ITT írtunk. (Nyitóképünk illusztráció)


Ne hagyd ki!