A Casterton Kelpie Association idén is megtartotta a szokásos éves aukcióját. Az árverésen 51 munkakutya és kölyökkutya várta, hogy ki lesz az új gazdája. Két világrekord is született – írja a Telex.


Az árverés sztárja idén Eulooka Hoover volt. Az ausztrál terelőkutya 35 200 ausztrál dollárért, azaz nagyjából 7,8 millió forintért talált új gazdára. A szerencsés vásárló névtelenségbe burkolózott, de annyit lehet tudni, hogy egy juh – és marhatenyésztéssel foglalkozó licitáló vihette haza a nemes állatot.

Eulooka Hoover a gazdája szerint remekül fel tudja mérni a helyzetet, érti, mi történik körülötte, és kedvesen viszonyul az állatokhoz. Képes beindítani a terelésre váró jószágok nyájösztönét, akik így pontosan azt csinálják, amit a gazdájuk szeretne. Az aukciós ház katalógusának leírása alapján a 2,5 éves kutyának nyerő személyisége van.

A korábbi rekordot egy border collie tartotta, 18 900 angol fontos (7,7 millió forint) vételárával.

Az aukción egy kölyökkutya is rekordot állított fel, ugyanis az egyik fiatal kelpie 9050 ausztrál dollárért, átszámítva nagyjából 2 millió forintért kelt el.(Képünk illusztráció).

The Conversation

Friss

Fotó: A MÁV weboldala

Higgy a szemednek, mutatjuk képeken a MÁV prémium osztályú  fülkéit

Ma lehetett először megtekinteni az 1. és a prémium (1+) osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett IC+ kocsit, amely sok tekintetben új szolgáltatási szintet képvisel a MÁV-START kínálatában, és új korszakot jelent a magyar vasúti közlekedés színvonalában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: unsplash

Euróra cseréljük-e a forintot?

Időről időre fellángol a vita arról, vajon be kell-e vezetni Magyarországon az eurót vagy sem? Hogy látja ezt a kérdést a Világbank egykori vezető közgazdásza, a több magyar euróvitát is kirobbantó Dobozi István?
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:Shutterstock

A magyar háztartások átlagban 90 ezret buknak, mert túl sok készpénzen ülnek


Európában a magyar lakosságnak a legfájdalmasabb az infláció. Legalábbis a GDP-arányosan nagyon magas készpénztartás és az unióban az egyik leggyorsabb ütemű pénzromlásból származó veszteség alapján. Móricz Dániel Holdblogon megjelent elemzéséből emelünk ki néhány fontos részletet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!