Nem lehet majd home office-ba kényszeríteni a dolgozókat

A munkáltatónak és a munkavállalónak meg kell egyeznie a távmunkáról, a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a Munka Törvénykönyve készülő módosítása szerint az otthonról dolgozó alkalmazottaknak rezsiátalány is járhat.

Egyoldalúan nem rendelhet el otthoni munkavégzést a foglalkoztató, még akkor sem, ha erőre kap a járvány, erre csak a felek megállapodása szerint lenne lehetőség az immár késznek tekinthető új távmunkaszabályok szerint- írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy munkaadók és a munkavállalók képviselői is elégedettek az új szabályozással, amely hamarosan az Országgyűlés elé kerülhet. A szabályozás értelmében a munkaadó nem kötelezheti folyamatos otthoni munkavégzésre a munkavállalót. Az alkalmazottak is kérhetik ugyanakkor a home office-t, amit rugalmasan lehet kezelni a jövőben.

Rezsiátalányt adhat adómentesen a munkáltató

Az átalány összege a korábbi tervek szerint a mindenkori minimálbér tíz százaléka lenne havonta, vagyis 16 100 forint. A juttatásból a munkavállaló a gáz, a villany és a víz ára mellett az internetszolgáltatás költségét is fedezheti. Megmarad az a szabály, hogy a munkavégzéshez szükséges eszközöket a munkáltatónak kell biztosítania, a munkavállaló kötelessége azok rendeltetésszerű, biztonságos használata.

Vannak még finomításra szoruló pontok

Fontos kérdés, hogy otthon mi számít munkahelyi balesetnek és meddig terjed a munkáltatók ellenőrzési joga. A munka és a család közötti határ megteremtése a munkavállaló feladata, de a munkáltató sem támaszthat ugyanakkor irreális elvárásokat, kötelező digitális jelenlétet, így akár bújtatott túlórát vagy a munka kezdetének és végének egyoldalú, azonnali megváltoztatását-olvasható a Magyar Nemzetben.