Bővülő exportlehetőségek Európában

Írta: Haszon - Készült: 2017. május 24.

Két új képviselettel bővítette európai irodahálózatát a Magyar Nemzeti Kereskedőház, ezzel csaknem teljes lefedettséget biztosítva az exportálni kívánó magyar vállalkozásoknak a közép-európai és a balkáni régióban. A dinamikusan fejlődő Bosznia-Hercegovinában és a fejlett Ausztriában működő képviseletek feladata, hogy biztosítsák azt a szakmai hátteret és folyamatos érdekképviseletet, mely elengedhetetlen a magyar vállalkozások sikeres külpiacra lépéséhez.

A Magyar Kormány által meghatározott nemzetpolitikai és külgazdasági érdekeket követve, az MNKH nagy hangsúlyt helyez Magyarország és a szomszédos, valamint a balkáni országok közti gazdasági kapcsolatok elmélyítésére, az országok vállalkozásai együttműködésének dinamizálására, és ezáltal hazánk exportvolumenének növelésére.
E cél elérése érdekében az MNKH két új képviselettel bővítette európai irodahálózatát. A Kismartonban és Szarajevóban megnyitott irodák feladata a sikeres exporttevékenység megkezdéséhez szükséges tudás és kapcsolatrendszer, piaci információk és konkrét üzleti lehetőségek biztosítása a magyar vállalkozások számára. Az irodák szolgáltatási portfóliója kiterjed továbbá szakkiállításokon való részvétel biztosítására, üzletember találkozók és képzések szervezésére.

„Kismartoni és szarajevói regionális képviseleteink megnyitásával csaknem kiteljesedett közép-európai és balkáni irodahálózatunk. Immáron Lengyelországtól Albániáig, és Ausztriától Ukrajnáig hatékony szakmai támogatást tudunk nyújtani a magyar vállalkozásoknak exportpiaci tevékenységük erősítéséhez, dinamikusan fejlődő, ezáltal jelentős üzleti potenciált hordozó piacok eléréséhez.” – fogalmazott Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

Fókuszban a határ menti magyar-magyar gazdasági kapcsolatok erősítése

Az MNKH kiemelt törekvése a határ menti magyar-magyar gazdasági kapcsolatok erősítése, a szomszédos országokkal való kereskedelmi együttműködések fokozása. A kismartoni regionális iroda az osztrák üzleti lehetőségek feltérképezése mellett, a határon túli magyar cégek számára is kaput nyithat a keleti és déli régiók fejlődő piacai felé és hozzájárulhat az elmúlt években dinamikusan fejlődő osztrák-magyar kereskedelmi kapcsolatok bővüléséhez is.
Ausztria ugyanis 2016-ban Magyarország egyik legfontosabb európai partnere volt, a két ország közti kétoldalú külkereskedelmi termékforgalom értéke meghaladta a 9,74 milliárd eurót, mely közel 9 millió euró növekedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Tovább bővülhet a magyar export Bosznia-Hercegovinába

A magyar-bosnyák kereskedelmi kapcsolatok az elmúlt években kis mértékben, ám folyamatosan bővültek, az országba irányuló magyar export 2014-2016 között 123 milliárd forintról 125 milliárd forintra nőtt.

A jól működő politikai és gazdasági kapcsolatokat kiegészítve, a Kereskedőház szarajevói képviseletének megnyitásával újabb lendületet kaphatnak a kétoldalú kereskedelmi együttműködések. Bosznia-Hercegovinában ugyanis kiemelt az érdeklődés a magyar termékek, technológiák és szakértelem iránt, elsősorban a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, a vízgazdálkodás, az építőipar és a megújuló energiák területeihez kapcsolódóan.

Az MNKH többek között piaci információk biztosításával, üzleti lehetőségek felkutatásával, üzleti tárgyalások szervezésével segíti elő a magyar és a bosnyák vállalkozások közti üzleti kapcsolatok dinamizálását. Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12