3 milliárdos fejlesztés és karbantartás a győri E.ON-nál

Írta: Haszon - Készült: 2017. június 12.

Az E.ON csoport győri üzemének területén 2017-ben több mint 370 különböző volumenű fejlesztés várható; villamosvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató.

A vállalatcsoport Győr-Moson-Sopron megyében 7536 km hosszú vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik. Az E.ON idén is jelentős pénzforrást fordít a régióban a hálózatok fejlesztésére és karbantartására, valamint kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre: még az előtt hajtja végre a berendezések, hálózatok megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene.  A Győr-Moson-Sopron megye teljes területén az áramhálózat karbantartására és fejlesztésére több mint 3 milliárd forintot fordít a társaság az évben. 

A beruházások a térség városüzemeltetési szakembereinek és az E.ON mérnökeinek napi szintű együttműködésével valósulnak meg. Az E.ON figyelemmel kíséri a városok, települések fejlesztési terveit, hogy ahhoz igazodva kínálja a legújabb, legmegfelelőbb technológiát, legyen szó közvilágításról, vagy intézmények energetikai megoldásairól.

A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások. Ennek keretében Győr területén folytatódik a közvilágítási hálózat felújítása, illetve kandeláberek cseréje. A Konini utcában a szakemberek már elkészültek a felújítással, az Eötvös parkban és a Mihálkovics sétányon ez után kerül rá sor. Sopronban a teljes belvárosban sor kerül a közvilágítási hálózat felújítására, kábelek cseréje.

A közvilágítási munkák mellett továbbra is hangsúlyosak azok az áramhálózatot érintő fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja a társaság továbbra is biztosítani, növelni.  Ilyen fejlesztés keretében fog megvalósulni az új Győr Ipari Parki 132/22 kV-os alállomás 132kV-os betápláló kábele, mely új nyomvonalon került tervezésre és engedélyeztetésre. A beruházás várható költsége 271 millió Ft. Az idei évben tervezésre kerül Győrben, az ún. Dunapart alállomás kiváltása, valamit a Fertőszentmiklósi alállomás létesítése. Emellett további fejlesztések indulnak az épülő lakóparkok energia ellátásának érdekében is, például Sopronban az Egeredi dombi lakóparkban, Dunaszigeten és Rajkán a Green lakóparkban, valamint Mosonmagyaróvár területén. 

A szolgáltató részéről az idei évben is kiemelt figyelmet kap a júliusban megrendezésre kerül EYOF-ra való felkészülés, a rendezvény lebonyolításához szükséges többlet energiaigények kielégítése: a Birkózó csarnok, a Kossuth tömb, valamint a Simor téri ideiglenes edzőtábor, valamint az ideiglenes konténerváros energiaigényének a biztosítása. Az ehhez szükséges beruházások költsége meghaladja a 125 millió forintot.   

Beruházások Győr-Moson-Sopron- megyében

A megye számos pontján is zajlanak majd beruházások 2017-ben.  Győr-Moson-Sopron megye területén ipari és lakossági új igényekhez kapcsolódó közép és kisfeszültségű transzformátor állomásépítési munkákra valamint közép- és kisfeszültségű szabadvezeték illetve földkábel létesítésekre kerül sor 770 millió forint értékben (például Győrzámolyon, ahol 84 db telek kerül kialakításra; Rajkán a Green lakóparkban, Mosonmagyaróváron, Bősárkányban valamint Hipp Kft. számára).

Meglévő hálózatok üzembiztonságának növelése érdekében 712 millió forint értékben végez rekonstrukciós munkákat, illetve 300 millió forint értékben karbantartási munkákat a szolgáltató. Ezek a munkák többek között érintik például Pápateszért, Nagyszentjánost, Nyúl települést.Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12