Idén is teljes gőzzel dolgozik Somogyban az E.ON

Írta: Haszon - Készült: 2017. június 28.

Folytatódik a vezetékek rekonstrukciója – idén is nagy volumenű beruházásokat végez az E.ON Kaposváron és Somogy megyében.

A vállalatcsoportnak a kaposvári üzemei Somogyban 4244 km hosszú áram-, és 3108 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 618, illetve 307 km Kaposváron működik. Annak érdekében, hogy a meghibásodásokat megelőzzék, a szolgáltatás biztonságát fenntartsák, a hálózati infrastruktúra fejlesztése folyamatos. A kaposvári üzemek területén – mely nagyságrendileg Somogy megyét fedi le - közel 2,4 milliárd forintot fordít az áram- és gázhálózat karbantartására és fejlesztésére a társaság az idei évben. A nagyszámú beruházás összehangolása Kaposvár MJV Városüzemeltetési szakembereinek és az E.ON mérnökeinek napi szintű együttműködését igényli.

Minél kevesebb leállás

Kaposvár MJV és az E.ON közös célkitűzése, hogy a fejlesztések megvalósítása során a város lakosságát és az ott működő vállalkozásokat a lehető legrövidebb ideig zavartassa, ezért a beruházások ütemekre bontva valósulnak meg. Egy-egy vezetékszakasz cseréjét teljes burkolat helyreállítás követi, ezt követően kezdnek neki a szakemberek egy újabb szakasz bontásának. A munkálatok elvégzését követően az E.ON minden esetben gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően. A beruházások során az elérhető legmodernebb technológia kerül beépítésre.

A rekonstrukciók végrehajtását követően újabb évtizedekig biztonságos és zavartalan energiaszolgáltatásra adnak majd lehetőséget a cserében érintett hálózatszakaszok.” – mondta el Gelencsér Lajos, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt., és az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. vezérigazgatója.

A földgáz-vezetékek cseréje a forgalmi rendet érdemben nem befolyásolja majd. Az üzemzavar esetén gyors beavatkozási lehetőséget adó 35 db elzáró szerelvény rekonstrukciója pontszerű beavatkozásokkal megvalósítható. A nyomásszabályozó állomásokat érintő felújítások vagy teljes cserék pedig teljes egészében üzemi területen, a lakosságtól elzárt módon történnek. A tervezett munkálatok jellemzően a földgázszolgáltatás szüneteltetése nélkül valósulnak meg.

Okos hálózat

Kaposvár MJV „okos” közvilágításával párhuzamosan készül az „okos” hálózat kialakítása, ezzel is hozzájárulva a lakosság villamos energia ellátásának biztonságosabbá és üzembiztossá tételéhez. Továbbra is hangsúlyosak azok a fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja a társaság továbbra is biztosítani, növelni. Az áramszolgáltatás zavartalansága érdekében folyamatban van az iparterületet ellátó vezeték nagykarbantartása. Az év során a Cseri utca kisfeszültségű légvezetékét újítják fel a szakemberek, a Csiky Gergely Színház rekonstrukciója kapcsán fejlesztik és korszerűsítik a színházat ellátó kábelhálózatot, illetve a keleti ipartelepet ellátó légvezeték madárbaráttá tétele is folyik. Továbbá sor kerül a Kinizsi, Toldi, Észak-nyugati lak&oacu te;telepeket és a kertvárost villamos-energiával ellátó transzformátor állomások korszerűsítésére.

A szolgáltató a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. Ezen felül a forgalmi rend változással, útfelbontással járó beruházásokról, azok megkezdése előtt a sajtón keresztül részletes információt nyújt a társaság a legszélesebb körű tájékoztatás érdekében. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a vállalat kéri ügyfelei és az érintett lakosság megértését, amit előre is köszön.

Beruházások Somogy megyében

Kaposvár mellett a megye számos pontján is zajlanak majd beruházások 2017-ben. Többek között Siófokon 45 millió forint értékben újulnak meg a földgáz-vezetékek, de a megye 16 pontján újul meg vagy történik meg a teljes cseréje a nyomásszabályzó állomásoknak is.
Siófokon és térségében 56 millió forint értékben kerül sor az áramhálózat üzembiztonságát fenntartó beruházásokra. Nagyatádon 25 millió forintos beruházás keretében a kisfeszültségű hálózat, Fonyódon 19 millió forint értékben a középfeszültségű hálózat átépítése valósul meg. Marcaliban közvilágítás rekonstrukció várható 7 millió forintos nagyságrendben.Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12