Több mint 200 millió euróért adta el két varsói irodaépületét a HB Reavis

Írta: Schilling Tamás - Készült: 2018. augusztus 16.

A Budapesten jelenleg két nagyszabású beruházással jelen lévő HB Reavis Lengyelország idei legnagyobb ingatlantranzakcióját bonyolította le: a nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat sikeresen eladta két varsói irodaépületét a Savills Investment Managementnek (Savills IM), amely egy globális nyugdíjpénztár nevében járt el. Ezzel a tranzakcióval a Gdanski Business Center részét képező, közel 53 ezer négyzetméternyi területet kínáló C és D épületek is a nemzetközi nyugdíjpénztár tulajdonába kerültek.

A legnagyobb varsói fejlesztések közé tartozó Gdanski Business Center kiválóan ötvözi a hatékonyan összekapcsolódó üzleti tereket a széles körű szolgáltatásokkal és a bárki számára elérhető zöld udvarral. Az épület tetőterasza a bérlők számára nyújt kikapcsolódást, a földszinten található fitnesztermet, éttermeket, kávézókat és a saját játszótérrel ellátott óvodát pedig nemcsak az irodaház dolgozói, hanem a környéken élők és az arra járók is előszeretettel veszik igénybe.
 
A 2016-ban átadott Gdanski Business Center Varsó legjobb összeköttetéssel rendelkező irodaépülete, amely páratlan kapcsolódást biztosít a helyi tömegközlekedéshez. Az immár 100%-os bérbeadottsággal működő üzleti komplexum csaknem 10 ezer munkavállalónak biztosít irodateret, akik olyan ismert vállalatoknál és intézményeknél dolgoznak, mint az Aviva Group, a KPMG, a Nielsen, az Euronet, a BGŻ BNP Paribas, a GE vagy a Fellebbviteli Bíróság. A négy épületből álló irodaház első két, összesen 48 ezer négyzetméter területű épületét 2016 decemberében 186 millió euróért vásárolta meg a Savills IM egyazon ügyfele számára.
 
„Nagy örömünkre szolgál, hogy újabb sikeres tranzakción vagyunk túl ügyfelünk megbízásából, amellyel a teljes Gdanski Business Center a tulajdonukba került. A komplexum az épületek és a lokáció egyedülálló kombinációját nyújtja vonzó bérleti díjakkal, sikerét pedig az első osztályú bérlők széles skálája bizonyítja. A most megkötött üzlettel újabb jelentős beruházást köszönthettünk Lengyelországban, ahol az utóbbi két év során jelentős, közel egymilliárd euró értékben fektettünk be” – összegezte Jon Crossfield, a Savills IM Strategic Partnerships vezetője.
 
Mivel az irodakomplexum vasút- és metróállomások, illetve villamos- és buszmegállók közelében helyezkedik el, valamint könnyű hozzáférést biztosít a városi kerékpárkölcsönző rendszerhez, így kevesebben választják az autóval való közlekedést. A megújuló energiaforrásokat felhasználó Gdanski Business Center elnyerte a BREEAM Excellent fenntarthatósági minősítést.
 
A HB Reavist a Greenberg Taurig, a Savills Investment Managementet pedig a Clifford Chance és a K+S Ingenieure képviselte az üzlet során.Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12