Februárban mérséklődött az éves szintű infláció az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat végleges számítása szerint.

Március 15-től lehet benyújtani a támogatási kérelmeket a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása pályázati felhívásra.

Érdemben meghaladta az önkéntes nyugdíjpénztárak teljesítménye tavaly az inflációt, a reálhozam megközelítette az 5 százalékot, az elmúlt másfél évtizedben pedig átlagosan 3,5 százalék volt, szintén meghaladva az árdrágulás mértékét.

Januárban 8,5 százalékkal nőtt a román ipari termelés a tavalyi év első hónapjához mérten - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet. A magyar ipari termelés eközben a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint 6,7 százalékkal emelkedett.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban áprilisban alkalmazható üzemanyagárakat.

Mától egyszerűbb és gyorsabb a családi otthonteremtési kedvezmény, a csok igénylése. A hitelképtelen fiatalok bevonhatják adóstársnak szüleiket, a megkezdett felújításokra is igényelhető csok, illetve a már ingatlannal rendelkező családok is kaphatnak támogatást használt lakás vásárlására. 

Idén átlagosan 165 ezer forintot szánnak nyaralásra a magyarok, 16 százalékkal kevesebbet a tavalyinál. A legtöbbet költők a középkorúak, akik szívesen járnak vissza a bevált helyekre.

Árfolyamok

EUR: 311.66CHF: 266.48USD: 252.01
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12