Januárban 15 százalékkal nőtt a minimálbér, 25-tel a szakképzett bérminimum, egy év alatt pedig 10 százalékkal az átlagfizetés. Öröm ez a munkavállalóknak és fejtörés a cégvezetőknek. Mit lehet tenni, hogy versenyképes maradjon a cég? Miként lehet úgy elégedetté tenni a dolgozót, hogy nem emelek fizetést?

Úszó luxushotelt tervez vízre bocsátani a Ritz-Carlton Hotel szállodalánc, ami szolgáltatásait tekintve valahol egy luxus óceánjáró és egy magánjacht között helyezkedik majd el. Mivel az all-inclusive hajóutak egyre inkább a tehetős középosztály kedvencei, ezért a velük nem szívesen vegyülő, több intimitásra és luxusra vágyó, és persze kellően gazdag utazók alkotják a célcsoportot.

Nagyot nőttek idén a nettó átlagkeresetek, így a vállalkozásoknál foglalkoztatottak 2017. első negyedévében már 206 ezer forintot vihettek haza.


A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jóváhagyta a Takarékbanknak az FHB Jelzálogbank részvényeire tett, az MNB-hez jóváhagyásra május 29-én benyújtott, ugyanazon a napon közzétett, majd június 20-án a jegybank felhívására módosított kötelező vételi ajánlatát.

Online foglalási rendszeren – például az Airbnb-n vagy más hasonló rendszeren – keresztül akár egy vagy több szobát, akár egy teljes ingatlant szálláshelyként bérbeadó magánszemély a szolgáltatás üzletszerűségére tekintettel az Áfa tv. alapján adóalanynak minősül, adószám kiváltására köteles és az általa nyújtott kereskedelmi-szálláshely szolgáltatás tekintetében számlakibocsátási kötelezettség is terheli.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban júliusban alkalmazható üzemanyagárakat.

A Waberer's International Zrt. nyilvános részvényértékesítést indít hétfőn, és kérelmezi részvényeinek bevezetését a BÉT prémium kategóriájába - közölte a fuvarozási és logisztikai társaság a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

Árfolyamok

EUR: 309.13CHF: 284.16USD: 274.81
 

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Hogyan keres új munkaerőt a Mercedes?

„Kecskemét most is jó hely, azonban a várossal azon dolgozunk, hogy még élhetőbb legyen. Ha vannak jó munkahelyek, minőségi óvodák, iskolák, szórakozási lehetőségek, akkor nehezebben csábítható el magasabb fizetési ígérettel a...
Tovább >>
Károly világa

A francia elnökválasztás igazi tétje

Luxusgonddal küzdenek a franciák, legalábbis innen nézve. Az EU második legnépesebb nemzete szereti az életet, szereti a jóléti államot és forradalmi múltja ellenére utálja a változásokat. ...
Tovább >>