Több mint 10 százalékkal, a tavalyi 5549 euróról 6204 euróra nőtt az egy főre jutó vásárlóerő Magyarországon, amellyel az ország változatlanul a 42-es lista 30. helyén áll - derült ki GfK csütörtökön közzétett vásárlóerő elemzéséből.

Az amerikai képviselőház megszavazta csütörtökön a nagyarányú adócsökkentést javasló adótörvény tervezetét, amelyről ezután a szenátusban voksolnak majd.

Jelentősen csökkent a magyar gazdaság külső sérülékenysége, és ez is a "Baa3" befektetési ajánlású, stabil kilátású osztályzattal nyilvántartott szuverén magyar adósprofil pillérei közé tartozik - áll a Moody's Investors Service csütörtök este Londonban ismertetett éves országjelentésében.

Az Európai Bizottság nem ad pénzt a magyar határzár építésének és fenntartásának költségeire, ugyanis a kerítést nem tartja indokoltnak – ezt írta a menekültügyi biztos, a válaszról Lázár János számolt be.

A csok mellé felvett kedvezményes hitelből is elengednek egymillió forintot az újabb gyerekek születésekor

A Rába csoport az idén az első háromnegyed évben 30,8 milliárd forint értékű konszolidált árbevételt ért el, ami az előző év azonos időszakának 29,0 milliárd forintos árbevételhez képest 6,4 százalékos növekedés, az EBITDA (a kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény) pedig 6,7 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakának adatát.

A harmadik negyedévben öt százalékra gyorsult a cseh éves gazdasági növekedés (GDP) az előző negyedévi 4,7 százalékról az előzetes adatok szerint - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ). A magyar gazdaság 3,6 százalékkal nőtt ezen idő alatt, vagyis a két ország közötti különbség tovább nőtt.

Árfolyamok

EUR: 312CHF: 267.22USD: 264.95
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>