Az egyéni vállalkozóknak, az őstermelőknek és az áfás magánszemélynek még egy hetük van május 20-ig, hogy kiegészítsék a NAV által elkészített bevallási tervezetet, vagy maguk töltsék ki és küldjék be a 18SZJA nyomtatványt. Mindenki másnak a NAV elkészíti a bevallását, és aki szeretné átnézni a bevallását és nyilatkozni szeretne az adója 1+1 százalékáról, annak is van még dolga május 20-ig.

Tovább emelkednek az árak a hagyományos üdülő övezetekben, a Balaton parti nyaralók a nyár végéig akár nyolc-tíz százalékkal tovább drágulhatnak.

A "Cápák közöttből" ismert milliárdos startupper, Fehér Gyula elmondja, kinek és milyen feltételekkel ad a millióiból! Részletek a legfrissebb Haszon magazinban!

Magyarország az elmúlt években – legalábbis költségvetési szempontból – rendkívül profi adórendszert épített ki. Azonban az OECD és az EU hamarosan az agresszív adótervezési ötletek előzetes bejelentését írja elő.


Az ország első papírmentes hivatala lehet az adóhatóság, mondta Varga Mihály pénzügyminiszter. Van még néhány tagállam az Európai Unióban, ahol a magánszemélyek bevallását az adóhivatal készíti el, ám az egyszerű kezelhetőség mellett a tervezetek adataiban is kiemelkedik a magyar rendszer.

A száz legtehetősebb magyar összvagyona meghaladja a 4600 milliárd forintot. Idén is Csányi Sándor vezeti a hazai milliárdosok listáját.

Áprilisban a fogyasztói árak átlag 3,9 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál, s márciushoz viszonyítva átlagosan 0,9 százalékkal nőttek. Elemzők 4 százalékos éves inflációt prognosztizáltak áprilisra a márciusi 3,7 százalék után.

Árfolyamok

EUR: 325.19CHF: 288.37USD: 291.02
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12