A Rába Járműipari Holding Nyrt. árbevétele tavaly 2,8 százalékkal, 43,8 milliárd forintra nőtt, ám eközben a negyedik negyedévben elért 13 milliárd forint 4,6 százalékkal elmaradt az előző év hasonló időszakának árbevételétől.

A Magyar Telekom Nyrt. konszolidált nettó nyeresége 2017. negyedik negyedévében 5,2 milliárd forintra romlott a 2016-os negyedik negyedévi 20,2 milliárd forinthoz képest, ami a 2016 utolsó negyedévében könyvelt egyszeri nyereségadó-javulás hatását tükrözi. Az elemzők 5,4 milliárd forint adózott nyereséget vártak.

Az elmúlt évben közel 40 ezer vállalkozás szűnt meg Magyarországon, 14 százalékkal kevesebb, mint 2016-ban, ugyanakkor az elindult felszámolási eljárások száma emelkedett - áll a Coface nemzetközi hitelbiztosító elemzésében.

Évente immár 600 milliárd dollárjába (152 ezer milliárd forint) kerül a világnak a számítógépes bűnözés a kibertámadásokra szakosodott McAfee és a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központja (CSIS) agytröszt szerint.

Mintegy ötmillió munkahely függ a német importtól az Európai Unió tagállamaiban egy tanulmány szerint.

A 2020-ig tartó uniós fejlesztési ciklus teljes keretének közel 92 százalékát, 8154 milliárd forintot már odaítéltek a győztes pályázóknak. Ebből a támogatások mintegy 48 százalékát, 4247 milliárd forint folyósítottak is – írta a Világgazdaság.

Az állami szférában nagyobb volt a béremelkedés tavaly, mint a versenypiacon - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.

Árfolyamok

EUR: 312.99CHF: 272.19USD: 254.28
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>