Megdőlt a korábbi történelmi mélypont. Tegnap délután tovább esett a forint árfolyama, az eurót 333,14 forinton is jegyezték a nemzetközi devizapiacokon.

Az MNB statisztikái szerint júliusban 362 milliárd forinttal nőtt a háztartásoknál lévő állampapír állománya, ami bőven meghaladta más értékpapír-kategóriák tranzakcióit.

Csütörtökön lesz az Európai Központi Bank kamatdöntő ülése. A cél elkerülni, hogy az euróövezet tartósan alacsony növekedési pályán ragadjon.

A jómódú rétegek olcsó hitelből - csak privát banki ügyfeleknek kínált lombard-hitelből - is tudnak szuperállampapírt venni, így jócskán több hozamot markolhatnak fel azoknál, akik csak a saját megtakarításaikat fektethetik így be – és a banki hitelstatisztikák szerint ezt valószínűleg meg is teszik.


Tizenhárom hitelintézet egyesül a hazai bankpiac egyik legjelentősebb átalakításában. A Takarék Csoport egyesüléssel létrejövő új, országos, univerzális kereskedelmi bankja novembertől mintegy 1,1 millió ügyfelet szolgál ki, mérlegfőösszegét tekintve az ötödik legnagyobb pénzintézetként az ország legkiterjedtebb fiókhálózatát működteti.

Fordulatot hoztak a nyári hónapok a budapesti lakáspiacon, a jelek szerit megállt a kereslet élénkülése, ez pedig a drágulást is lefékezheti.

A legfrissebb adatok szerint már 1795 milliárd forintért vásárolt a lakosság a Magyar Állampapír Plusz-ból. A lakossági állampapíroknak köszönhetően tavaly év végére az államadósság devizaaránya a 2010. évi ötvenkét százalékról húsz százalékra csökkent, így jelentősen mérséklődött az ország külső sérülékenysége.

Árfolyamok

EUR: 331.89CHF: 303.02USD: 300.08
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a legfrissebb hírekről, hasznos információkról!
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12