Egy vagyont kap az USA leendő külügyminisztere

Írta: Haszon - Készült: 2017. január 06.

180 millió dollár (53 milliárd forint) lelépési pénzt kap volt munkáltatójától, az ExxonMobil olajcégtől Rex Tillerson, Donald Trump leendő külügyminisztere. 


A megállapodás akkor lép életbe, amikor a szenátus megszavazza a kinevezését. A hatalmas összeg 42 évi munkaviszony után jár, és tíz év alatt, egyenlő részletekben fizetik ki egy a Tillerson pénzét kezelő befektetési alap részére. Az összeférhetetlenség miatt az üzletember vállalta, hogy eladja meglévő 600 ezer ExxonMobil részvényét, aminek értéke jelenleg 56 millió dollár. A megállapodás feltétele, hogy Tillerson a következő 10 évben nem vállal munkát más olaj- vagy gázipari cégnél. Az üzletember vagyonát a Forbes 330 millió dollárra becsüli, ezzel a harmadik leggazdagabb lesz Trump miniszterei között.

 
Árfolyamok

EUR: 308.03CHF: 265.57USD: 260.95
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>