Szabályok és büntetési tételek Európa fővárosaiban

Írta: Schilling Tamás - Készült: 2017. május 14.


A jól megérdemelt külföldi pihenés alatt a családdal, vagy a barátokkal eltöltött nyaraláskor hajlamosak vagyunk a szabályokat is lazábban venni. Apró kihágásokért, például egy pohár bor miatt az örök város utcáin, egy nem megfelelő helyen elszívott cigarettáért Madridban vagy bliccelésért Londonban – bizony akár több százezer forintos büntetést is kaphatunk. Összegyűjtöttük mire számíthatunk Európa fővárosaiban, ha kicsit "lazábban" vesszük a szabályokat!

Pirossal emeltük ki a legdrágább tételeket a táblázatban. Persze senkit nem biztatunk a szabályok megszegésére, de a zölddel jelöltük a legenyhébb büntetéseket. Reykjavíkban például nem  jár büntetés bliccelésért, csak le kell szállni. Londonban ezért 430 ezer forintot kell fizetnünk. A legsúlyosabb csekket Rómában kaphatjuk, ha hirtelen ránk tör a szükség: 1,5 millió forint az induló összeg.

Ha most tervezi nyaralását, a Haszon magazin legfrissebb lapszámában összegyűjtöttük a Magyarországról közvetlenül elérhető több mint száz célpontot – árakkal, tippekkel és a városok leírásával.
Árfolyamok

EUR: 305.51CHF: 275.78USD: 262.24
 

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Hogyan keres új munkaerőt a Mercedes?

„Kecskemét most is jó hely, azonban a várossal azon dolgozunk, hogy még élhetőbb legyen. Ha vannak jó munkahelyek, minőségi óvodák, iskolák, szórakozási lehetőségek, akkor nehezebben csábítható el magasabb fizetési ígérettel a...
Tovább >>
Károly világa

A francia elnökválasztás igazi tétje

Luxusgonddal küzdenek a franciák, legalábbis innen nézve. Az EU második legnépesebb nemzete szereti az életet, szereti a jóléti államot és forradalmi múltja ellenére utálja a változásokat. ...
Tovább >>