Ennyit lehet keresni az Airbnb-vel és az Uberrel

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2017. július 19.

Egyre népszerűbbek a közösségi szolgáltatások, nem csak a felhasználók, hanem az ezekből pénzt remélők körében is.  De mennyit lehet ezekkel keresni? Melyik hoz legtöbbet a konyhára?


A Pew piackutató cég felmérése szerint minden negyedik amerikai mellékállásban dolgozik a közösségi vállalkozások valamelyikének, ezzel egészítve ki a bevételeit. Az Earnest cég több tízezer amerikai felhasználó anonim adatait kiértékelve azt vizsgálta meg, hogy az egyes vállalkozásokkal mennyit lehet keresni. A vizsgálatból kiderült, hogy a felhasználók 85 százaléka havi 500 dollárt keresett azzal, hogy mellékállásban valamelyik sharing vállalkozásnak dolgozott.

 

Az átlagos havi bevétel, illetve a medián bevétel alapján egyértelműen a szállásmegosztásra specializálódott Airbnb a nyerő, hiszen az átlagos bevétel háromszorosa, a medián bevétel pedig négyszerese volt az iparági átlagnak.

Az igazán jól keresők aránya is az Airbnb-nél a legmagasabb: itt a felhasználók 10 százalékának havi bevétele haladja meg a 2000 dollárt, mögötte a munka- és feladatmegosztó felületet működtető TaskRabbit következik, a maga 5 százalékos arányával. Érdekes módon az Ubernél nem érte el az 1 százalékot a 2000 dollár feletti forgalmat bonyolítók aránya.

A havi 500 dolláros forgalmat el nem érők aránya is sokat mondó adat. Az Airbnb-nél a felhasználók 52,7 százalékának van ennél alacsonyabb havi bevétele, de például az Uber esetében 84 százalékos ez az arány.

Persze a jövedelmezőség összehasonlításakor figyelembe kell venni az "apportként" bevitt vagyontárgy értékét is, hiszen az Airbnb esetében szükség van megfelelő ingatlanra, aminek az értéke rendkívül magas. Ezen kívül az Earnest nem vizsgálja a vállalkozásba befektetett munkaidőt sem.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12