Hasznot hozhatnak a hurrikánok a biztosítóknak

Írta: Haszon - Készült: 2017. szeptember 12.

Az előzetes jóslatokkal ellentétben nem okozott olyan súlyos pusztítást az Irma hurrikán Florida államban, mint amit beharangoztak, de egy-két helyen ismét elkezdődtek a „zabrálások”.


Ezt a viszontbiztosítási cégek tőzsdei árfolyamán is lehet látni, amelyek meredeken emelkedtek. A viszontbiztosítók a nagyon nagy károk ellen biztosítják magukat a biztosítókat (a világ legnagyobbja a München Re, amelynek éves bevétele közel 50 milliárd euró). Miután az utóbbi 10 évben a hurrikánok nem okoztak túlságosan nagy rombolást, jelentősen csökkentek a természeti katasztrófákra köthető biztosítási díjak. Most ugyan a biztosítóknak hatalmas összegeket kell majd kifizetniük a károsultaknak, mégsem feltétlenül járnak rosszul, hiszen jövőre emelhetik az ilyen típusú károkra vonatkozó díjakat. Érdekesség, hogy miközben az USA-t és Indiát éri a legtöbb természeti katasztrófa, ezen országokban sokkal kevésbé biztosítottak a cégek és magánemberek, mint Európában.
Árfolyamok

EUR: 312CHF: 267.22USD: 264.95
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>