Hasznot hozhatnak a hurrikánok a biztosítóknak

Írta: Haszon - Készült: 2017. szeptember 12.

Az előzetes jóslatokkal ellentétben nem okozott olyan súlyos pusztítást az Irma hurrikán Florida államban, mint amit beharangoztak, de egy-két helyen ismét elkezdődtek a „zabrálások”.


Ezt a viszontbiztosítási cégek tőzsdei árfolyamán is lehet látni, amelyek meredeken emelkedtek. A viszontbiztosítók a nagyon nagy károk ellen biztosítják magukat a biztosítókat (a világ legnagyobbja a München Re, amelynek éves bevétele közel 50 milliárd euró). Miután az utóbbi 10 évben a hurrikánok nem okoztak túlságosan nagy rombolást, jelentősen csökkentek a természeti katasztrófákra köthető biztosítási díjak. Most ugyan a biztosítóknak hatalmas összegeket kell majd kifizetniük a károsultaknak, mégsem feltétlenül járnak rosszul, hiszen jövőre emelhetik az ilyen típusú károkra vonatkozó díjakat. Érdekesség, hogy miközben az USA-t és Indiát éri a legtöbb természeti katasztrófa, ezen országokban sokkal kevésbé biztosítottak a cégek és magánemberek, mint Európában.
Árfolyamok

EUR: 309.49CHF: 263.26USD: 252.62
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>