Adótraffipax: Itt lesznek NAV-ellenőrzések a november 27-ei héten

Írta: Haszon - Készült: 2017. november 27.

A héten természetesen az adventi vásárok lesznek leginkább célkeresztben, de a budapesti taxisoknak, a somogyi autószervizek is jó ha résen vannak.


ÉSZAK-BUDAPEST

A NAV ellenőrei november 20-tól fokozottan ellenőrzik a fővárosi adventi vásárokon és kitelepüléseken (pl. fenyőfa árusítás) a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát és az áruk eredetét.

DÉL-BUDAPEST

Az ellenőrök november 27-től kezdődően 3 héten keresztül fokozottan ellenőrzik a budapesti taxiállomásokat, ahol a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A közterületen és piacon árusítók 2017. novemberének második felében fokozott ellenőrzésekre számíthatnak. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit valamint az áruk eredetét ellenőrzik. Az adózók az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak.

BARANYA MEGYE

A NAV baranyai munkatársai november 27. és 30. között Pécsett, Alsószentmártonban, Drávaszabolcson, Ellenden, Erzsébeten, Mohácson, Sásdon, Szentlőrincen, Szigetváron, és Udvaron ellenőrzik a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét és az online pénztárgépek használatát, elsősorban a gépjárműszerelőknél, a személyszállítóknál, zöldség- és gyümölcskereskedőknél. A megyében, a nagyobb rendezvényeken is ellenőriznek a revizorok és a pénzügyőrök. A próbavásárlások mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

BÉKÉS MEGYE

2017. november 27. és 2017. december elseje között a NAV munkatársai elsősorban Békéscsaba Erzsébethely városrészében (Jaminában) végeznek ellenőrzéseket.Az adóellenőrök és pénzügyőrök a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek működtetésével kapcsolatos kötelezettségeket ellenőrzik. Az ellenőrzésekre a hét minden napján számítani lehet.
Árfolyamok

EUR: 323.52CHF: 286.58USD: 284.34
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12