Itt ellenőriz a NAV a ballagások előtti héten

Írta: Haszon - Készült: 2018. május 03.

Ballagási szezon van, ezért nem meglepő, hogy az ehhez kapcsolódó termékeket forgalmazó, értékesítő óra-, ékszer- és virágüzletek vállalkozások számíthatnak ellenőrzésre országszerte. 


 

ÉSZAK-BUDAPEST

18. héten az anyák napjához és a középiskolai ballagáshoz kapcsolódó termékeket (ékszer, édesség, virág, ajándék) értékesítőknél végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatását vizsgálják. DÉL-BUDAPEST
2018. május 2. és 5. között a ballagásokhoz kapcsolódóan ellenőrzik az ajándék-, az óra- és ékszer kiskereskedőket, továbbá a virágüzleteket. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

BARANYA MEGYE

Május 3. és 6. között Kisharsányban, Mohácson, Villányban, valamint a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket.
Kisharsányban és Villányban a mezőgazdasági idénymunkásokat foglalkoztatóknál a dolgozók szabályos bejelentését vizsgálják az ellenőrök. Mohácson a cukrászdákban a számla- és nyugtaadást és a foglalkoztatás szabályszerűségét valamint az online pénztárgépek használatát ellenőrzik a hivatal munkatársai. A pécsi rendezvényeken ugyancsak az adóhatóság fokozott jelenlétére lehet számítani.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

2018. május 3-án az ónodi országos kirakodó vásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.
Árfolyamok

EUR: 323.52CHF: 286.9USD: 283.54
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12