Halasztják az azonnali fizetési rendszert

Írta: Haszon - Készült: 2019. június 02.

Jó időre elhalasztotta a jegybank az azonnali fizetési rendszer beindítását, ami így július helyett csak jövő márciusban élesedhet.


Több bankról hallani lehetett, hogy nem készülnek el időben a szükséges informatikai fejlesztésekkel, azonban a nyolc hónapos halasztás mértéke komolyabb problémákra utal.

Mivel a váltás a teljes fizetési rendszert érinti, nem kivitelezhető, hogy egyes bankoknál működik az átutalás, másoknál nem. A mostani átutalásoknál is alapvetés, hogy minden banki ügyfél ugyanúgy hozzájuthat az átutalás lehetőségéhez.

Az azonnali fizetési rendszerben a sikeres átállást követően az év minden napján, 24 órában, legfeljebb 5 másodperc alatt lehet majd átutalásokat teljesíteni úgy, hogy az átutalás kezdeményezése során lehetőség lesz a jelenlegi hosszú számlaszámok helyett a kedvezményezett más azonosítóját, például mobiltelefonszámát, e-mail-címét megadni.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12