Varga Mihály: 2022-től készen állunk az euró bevezetésére

Írta: Haszon - Készült: 2019. június 06.
Magyarország teljesíteni fogja azokat a maastrichti kritériumokat, amelyek az euró bevezetéséhez szükségesek. Varga Mihály hozzátette, hogy ehhez az államadósság arányát kell még tovább csökkenteni a GDP-arányos 60 százalékos szintre. Ez szerinte összejöhet 2022-re, vagyis a mostani kormányzati ciklus végére.

Exportáló gazdaságként számolnunk kell azzal, hogy lassulás várható a főbb piacainkon, valamint a világgazdaság egészében: ilyen helyzetben az egyensúlyi szempontokra nagyobb figyelmet érdemes fordítani.


A pénzügyminiszter beszélt a napokban benyújtott jövő évi költségvetésről is.

„Ha szülőként lehet nevet adni a gyereknek, akkor most a családok támogatásának költségvetése kifejezést használnám. Az idén júliusban induló családvédelmi akcióterv intézkedései jövőre egy teljes évet fognak át” – fogalmazott Varga Mihály, kiemelve, hogy számos intézkedés – babaváró program, négygyermekes családanyák kedvezménye – nyújt majd segítséget a családoknak, a gyermeket vállalóknak és nevelőknek.

(VG)
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12