Maradhatna az 5 százalékos lakásáfa Budapesten

Írta: Haszon - Készült: 2020. január 15.

Meg kellene fontolni, hogy Budapest bizonyos területein továbbra is 5 százalékos áfa vonatkozzon a lakásépítésre – többek között ezt mondta egy interjúban Fürjes Balázs, a kormány Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.


Az államtitkár ezzel arra a hírre reagált, hogy Matolcsy György, az MNB elnöke hétfőn egy írásában kudarcnak nevezte a kormány lakáspolitikáját.

Az államtitkár szerint meggondolandó egy olyan bérlakásprogram indítása, amit a PiS vezette lengyel kormány vezetett be négy évvel ezelőtt. Ez az aktív generációkat, azon belül is az átlagjövedelem körül keresőket célozza, hosszabb távon felkínálva a tulajdonszerzést is. El kell érnünk, hogy húszas évei második felében minden dolgozó fiatal megteremthesse első saját önálló otthonát, akár bérlakásban, akár saját tulajdonban, mondta.

Fürjes úgy vélte, azt is érdemes megfontolni, hogy területspecifikusan megtartsák az 5 százalékos lakásáfát, vagyis bizonyos városrészekben olcsóbb legyen az építkezés. 
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12