Kevés lesz a lakás, nem old meg mindent az állampapír

Írta: Haszon - Készült: 2020. február 12.

Az elmúlt évek gazdasági növekedésének hála a magyar vállalkozásoknál szép nyereségek halmozódtak fel. De a családok is többet tudtak félretenni a növekvő fizetésekből. Ám 2020 nehezebb lesz.


A pénz a korábbi éveknél többet veszít majd az értékéből, a forint is gyengül. Magasabb infláció és lanyhább növekedés elé nézünk – így különösen fontos a családi kassza okos, körültekintő fialtatása. Például az athéni tőzsdén vagy éppen magyar részvényekben.

A Haszon Magazin legfrissebb, februári számában a legjobb hazai és külföldi profikat kérdeztük meg, merre veszi az irányt idén a forint, az euró, a budapesti, a New York-i és a frankfurti tőzsde vagy éppen az arany.

Az elemzők meglátásai szerint a biztonságos nemesfém, a magyar OTP Bank részvényei és az amerikai tőzsde várakozásaik szerint a győztesek, míg az olaj és a nagy magyar vegyipari cégek a vesztesek táborát gyarapíthatják idén.

Ízelítőül íme egy megfontolásra érdemes, konkrét ajánlat:

- TWITTER AMERIKAI INTERNETES RÉSZVÉNY (Concorde tipp)

A világ vezető szakmai kommunikációs és politikai platformja (Donald Trump amerikai elnök is innen „üzenget”), csak a hirdetési algoritmusa nagyon gyenge. Idén a várakozások szerint ezen javítanak, de az sem kizárt, hogy felvásárolják a céget.