Egy nagypályás szálláskiadó Budapestről

Írta: Haszon - Készült: 2020. március 04.

A rövidtávú lakáskiadás elképesztő üzletté vált Budapesten. Az üzemeltető cégek közül kiemelkedik a Budapest Residence, amely már 200 lakást kezel.


Egy 2013-as összeköltözés után derült ki az alapító számára, hogy mekkora lehetőség van a rövidtávú szobakiadásban. Ma 200 lakást kezel a cége, és már válogathat a megkeresések között. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy miként lett ilyen sikeres a Budapest Residence (BR) és merre tart ez a speciális turisztikai szektor?

A BR rövidtávú lakáskiadással foglalkozik, pontosabban annak üzemeltetésével. A tulajdonosoktól minden terhet átvállalnak a vendégek fogadásától, a foglaláskezeléstől és marketingtől kezdve a takarításon át egészen az adózásig – mindezt 25%-os jutalék fejében. A jelenlegi portfólió 200 lakásból áll, de Ribarics Ádám alapító szerint gyakorlatilag alig lehet lépést tartani a növekedéssel.

A cég együtt nőtt az Airbnb-vel, kezdetben mindent - takarítás, vendégfogadás, stb. - Ádám csinált feleségével (képünkön) együtt. A fordulópont mindazonáltal meglepően gyorsan eljött.