Meddig lehet feszíteni a húrt?

Írta: Haszon - Készült: 2020. március 11.

Tizenegy étteremből álló hálózatot épített fel Semsei Rudolf budapesti vállalkozó, akit feleségével, Dobay Eszterrel a „Házasság hete” arcaként is megismerhettünk.


A házaspár (képünkön) tulajdonában lévő, 11 darab „Vakvarjú” étterem az egyik legnagyobb, hazai saját kézben lévő éttermi csoport. Összesített, 2,5 milliárdos árbevétele meghaladja a legendás Gundelét. Egy-egy jónevű hazai étterem nyeresége egyébként az árbevétel 8-24 százaléka körül alakul a legutolsó, rendelkezésre álló adatok szerint, utóbbit a híres pesti Rosenstein családi étterem tudta elérni.

Márciusi lapszámunkban arról kérdeztük őket, hogyan lehet összeegyeztetni az üzleti életet a családdal? Meddig és miért kell nőnie egy vállalkozásnak? Vajon lesz-e válság és hogyan készüljünk rá?